Bilek güreşi dalında 08-12 Mart 2012 Tarihlerinde Antalya Kemer’de yapılan Türkiye Bilek Güreşi Milli Takım Seçmelerinde EML’de okuyan 9.sınıf öğrencisi Emre Ecevit 65.Kg. müsabakalarında sağda ve solda 2 ayrı Türkiye 1.liği ,10.Sınıf öğrencisi İbrahim Halil Oturakçı 50 kg. müsabakalarında sol kolda Türkiye 1.liği ,11.sınıf öğrencilerimizden Yalkım Saltabaş+ 80 kg. müsabakalarında sol kolda Türkiye 2.liği alırken 3 öğrenci milli takıma girmeyi başarmıştır.

28-29 Nisan 2012 Tarihlerinde Eskişehir İlinde yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonasında 10.sınıf öğrencisi Aybüke İmancı 40.kg. müsabakalarında Türkiye 1.olarak milli takıma girme başarısı göstermiştir.

Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencileri tebrik edip ödüllerini veren Okul Müdürü İsmail Saraçoğlu,” Okulumuzda arkadaşlarınız gibi Türkiye şampiyonalarında ilk üç dereceye giren ve milli sporcu olan birçok öğrencimiz mevcut olup okulumuz olarak bunlara elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız vede yapıyoruz. Daha öncelerinde olduğu gibi Türkiye Şampiyonasında ilk üç dereceye giren karete, güreş, boks, masa tenisi, taekwondo vb. spor dallarında başarı elde eden öğrencilerimizi ödüllendirdik. Bunlara 1 spor ayakkabısı ile bir eşofman takımı hediye ettik. Bu öğrencilerimize de Pinbahis bir çift ayakkabı ile bir gömlek hediye ediyoruz. Sporcu olmak çok güzel bir duygudur. Bu faaliyetlerde emek vardır,ter vardır bazen yenilgiden dolayı gözyaşı vardır. Bazen de yenilgiden derslerin alınıp tedbir alınması ve daha çok çalışılması gerekir. Ancak sporun güzelliğini süsleyende başarılı derecelerdir. Dolayısı ile bu başarıyı da kutlamak, ödüllendirmek bizlere düşmektedir. Arkadaşlarınızı ve onu yetiştiren hocalarını tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum. Diğer branşlarda spor hayatını sürdüren diğer arkadaşlarınıza da biraz daha gayret etmelerini tavsiye ediyorum.16-17 Mayıs 2012 tarihlerinde Polonya 'da yapılacak olan Avrupa Bilek Güreşi müsabakalarına gidecek olan 3 sporcu öğrencimize de orada başarılar diliyoruz. Hayırlı haberlerini bekliyoruz” dedi.

Türkiye derecesi yapan ve milli takıma girme başarısı elde eden öğrencileri makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ziyarette öğrencileri tebrik ederek bu başarılarının derslerine de yansımasını Avrupa Şampiyonasında da yüzümüzü güldürmelerini istedi.

 

Editör: TE Bilişim