Edirne’nin Keşan ilçesinde yapılan 15. Keşan Uluslararası Açık Satranç Turnuvasında Yalovalı sporcu Eray Şat gümüş madalya kazandı. 9 ülkeden 164 sporcunun hamle yaptığı organizasyonda Yalova Belediyespor’un yıldız sporcusu gururumuz oldu. Keşan Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlediği turnuva 13-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Bu yıl XV.'sinin gerçekleştirdiği Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nda 166 sporcu mücadele etti. Türkiye, Kırgızistan, Yunanistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Rusya ve Özbekistan olmak üzere 9 farklı ülkeden sporcuların yarıştığı turnuvada 4 GM, 3 IM, 1 WIM ve 3 FM de yer alıyor. 
Yalova Belediyesporlu Eray Şat16 yaş ve altı kategorisinde birinci ile aynı puanı alarak averajla ikinci sporcu oldu ve gümüş madalya kazandı.
Sporcusunu kutlayan Yalova Belediyespor Başkanı Resul Kocaağa, “Uluslararası Çanakkale turnuvasından sonra bu uluslararası turnuvadan da sporcularımız madalya kazandığı için çok mutuyum. Yalova Belediyespor olarak Türkiye satrancında önemi yer alıyoruz. Bu hafta 7 sporcumuz Ankara’da  yapılacak Çubuk Uluslararası Satranç Turnuvasında ve yine 1 sporcumuz Eylül ayının ilk haftasında Bulgaristan’da yapılacak satranç turnuvasında mücadele edecek” dedi. 

Editör: TE Bilişim