Hiç kimsenin kendi başarısızlığını örtbas etmek için başkalarına iftira atmaması gerektiğini değinen Tamer Erbul, “Takımımızın durumu ortadadır, insanların alın teriyle kazandığı paraları büyük başkan alkışlarıyla yanlış harcat, hatalı transfer yap kendi çocuklarına sahip çıkma, arkalarında durma, Yalova amatör kümelerini izleme. Sezon başında bana göre insanlık suçu olan deneme yap, iyi olan şeyleri kendine mal et, başkanın parasıyla transfer yap, gol makinası traş makinası çıkınca başkan toptan anlamıyor de kurtul. Evrakları takip etme, vergiyi ödeme ondan sonra başkan takip etmek zorunda de gene kurtulduğunu zannet.

Devlet baba merhaba deyince nasıl olsa borç yapmayan ama ilk tebligatın gittiği son başkan Tamer Erbul ve yönetimi var borç onlara kalıyor senaryosuyla kurtulduğunu zannet tebligat gelince beni başkan yaktı yönetime almakla de, çare ara, parası olmayıp avukat tutamayanları bir şey olmaz mantığıyla teselli et, her şeyin sonunda başkanlar suçlu, bu işi bilmiyorlar diye kenara çekilip, başarısızlıkta kaybolursan birileri hatırlar seni İlahi adalet var. 27 sene evvel bu takım profesyonel olurken yapılan mücadelede var mıydınız, tesis yokken futbolcunun yemeğini yatağını düşündünüz mü, tesislerin harcında temelinde Metin Koçal ve Niyazi Kuyumcu ağabeylerimle hiç mücadele ettiniz mi yoktunuz. Ne zaman var oldunuz, para varken güç varken, kameralar varken, her türlü imkanın (İddaa, belediye, aksa......) olduğu ortamda 2.ligden amatöre giderken.

Büyük emek sahibi eski başkanlarımın, yönetici ağabeylerimin, futbolcu kardeşlerimin ve cefakar taraftarımızın 27 senelik emeklerini, alın terlerini hovardaca harcadınız. Ben başkaları gibi mücadeleye lale devrinde katılmadım. Profesyonel liglerde o zor ama şahsiyetli zamanda en genç idareciyim. Hiç bir zaman koltuk sevdalısı olmadım. 1999 sezonunda içeride, dışarıda mağlup ligde son sırada demir atmış kulübüme idareci olmuşum. Adnan Kırtay ve yönetimi 9 da 9 yapıp takımı kurtardığı zaman görev süremizin bitmesine çok uzun süre olmasına rağmen takımı koltuk sevdalısı değil ama Yalovaspor sevdalısı arkadaşlarımla Yalovaspor’un menfaatleri doğrultusunda belediye başkanımız Yakup Koçal'a teslim ettik. Ona rağmen siz yürekli, başarılı ama sizler gibi parası olmayan insanların başarısını unutturmaya çalışarak bu insanların emeklerini çaldınız.

Başaramadığınız her şeyi başkalarına yüklediniz. Sadece kendinizi kandırdınız. Tamer düşürdü demeyin bu takımı düşürenleri, kanunlar karşısında aciz durumda bırakanları tüm Yalova biliyor. Keşke sadece görev aldığınız zaman Yalovaspor'lu olmasaydınız, keşke olmadığınız zaman olanların başarısızlığını beklemeyip bu kulübe sahip çıksaydınız, kendinizi sevdiğiniz kadar Yalovaspor'u sevseydiniz de bugünleri bu vefakar, cefakar taraftara yaşatmasaydınız. Benim ve arkadaşlarımın bu kulüpte anlatacağı çok güzel hatıraları var. Bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan, takımına sahip çıkan, gerçekleri görüp yönetimi istifaya çağırmadıkları için taraftarımıza teşekkür ediyorum. Tarihin yazdığı hiç bir şey silinmez. Tarih tüm gerçeklerin belgesidir.

Ben sportif başarısızlığı transferi sezon başındaki teknik adamın yapmasına rağmen üstlendim. Bu bile kesinlikle bir bahane değildir. Neticede sportif başarısızlık vardır ve bununda sorumlusu benimdir dedim. Ama yola çıktığım hiç bir arkadaşımı satmadım ve başarısızlığa kurban etmedim. Teknik kadro ve futbolcularımın her zaman arkasında durdum. U-19’dan oluşan genç arkadaşlarımın döktüğü tere saygılı oldum ve onlarla gurur duydum. Yalovaspor'un eski günlerine bu kardeşlerimle döneceği inancımı hiç bir zaman yitirmedim. Onlar bizle şans buldular. Bu şansı iyi değerlendirdiler. Yalovaspor artık yoluna kendi çocuklarıyla devam edecek ve üst liglere oyuncu satarak maddi imkan sağlayacaktır. Başka da şansı yoktur. Yalova amatör kümelerinde bu potansiyel vardır. Yalovaspor’da görevini icra eden hiç bir kimse Yalovaspor kavramından büyük değildir.

Yalovaspor’u daha iyi günlere taşıyan herkes bizim baş tacımızdır. Yalovaspor yönetimiyle sporcusuyla ve taraftarıyla çok büyük bir ailedir. Bu aile bağlarını, kendi başarısızlığını örtbas etmek için, ailenin fertlerine yani geçmişte birçok başarıya imza atmış insanları karalayarak çatlatmak isteyenler artık bir gün bile bizimle, Yalovaspor ailesiyle olmayı hak etmeyen şahıslardır. O günde gelmiştir. Bu aile zincirini hiç bir kuvvetin koparmaya yetecek gücü yoktur. Bundan sonra ki gelişmeler bazı kişilerin aklına yattığı gibi kişisel menfaatler için değil, Yalovaspor’un aydınlık geleceği ve kendi öz çocuklarıyla, gelecek vaat eden alt yapısıyla, yürekli teknik kadrosuyla tekrar eski günlere döndürmek ümidiyle yola devam ediyoruz. Şartlar ne olursa olsun bizlerle yola devam eden hocalarıma, mukaveleli oyuncularıma, alt yapımıza, maddi destek veren herkese, basın mensuplarına ve cefakar taraftarımıza teşekkür ediyorum. Onlar hiçbir zaman kolayı seçmediler. Onurlu ve haysiyetli bir mücadelenin içinde oldular. Hafta sonu oynadığımız U-14 finalinde şampiyon olan Acarspor kulübünün başkan ve yönetim kurulunu, teknik kadro ve sporcularını yürekten kutlarım” dedi.

 

Editör: TE Bilişim