İlk haftada kaza yaşadıklarını ve bundan ders çıkardıklarını belirten Çiftliköy Belediyespor antrenörü Algun Erdem,” Öncelikle Çınarcık Belediyespor antrenörü Levent Numanoğlu’na, taraftarına ve yöneticilerine ile teşekkür ediyorum. Maç içinde ufak olaylar oldu. Bu kontaklar futbolda olur ve gayette normaldir. Biz sahaya hepimiz Yalovalıyız pankartı ile çıktık. Bu anlamda önemli oldu.  Ligimiz çok iyi başladı ve böyle devam etmesini istiyoruz. Biz iyi bir takımız. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Mütevazi olmamıza da gerek yok. Futbolda bazı iş kazaları vardır bunun baştan olması iyidir. Bizde bunu ilk haftada yaşadık. Çınarcık ekibi de mütevazi kadrosuyla gayet iyi mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum. Maç içinde yaptığımız hatalardan çok iyi yararlandılar. Futbol şansı onların yanındaydı. Aşırı sayıda pozisyondan gol çıkaramaz iseniz atamayana atarlar kuralı işledi. Tek diyebileceğim bu iş kazasıdır. Bundan çıkartabileceğimiz derslerin tamamını çıkarttık. Bugünden itibaren antrenmanlarımızda aldığımız dersleri aşırı çok dikkate alarak başladık. Oyuncu arkadaşlarımız yaşadıkları talihsizlik sonucu daha fazla takım olup bugün daha fazla kenetlendiler. Artık daha tehlikeliyiz. Çünkü eski hatalarımızı tekrarlamayacağız. Bu haftaki Yeşilova maçına büyük bir konsantrasyon içinde ve çok dikkatli bir şekilde hazırlanacağız.  Bundan sonra kalan 20 maçımızın tamamından 3 puan almak hedefimiz. Ligin Yalova’ya hayırlısı olmasını diliyorum” dedi.

“Yorumlar için henüz erken”

Süper Amatör Kümede ilk haftayı değerlendiren tecrübeli antrenör,” İlk hafta sonuçları çok normal. Burası amatör küme tahmin edilemeyen hataların ençok olduğu lig. Lig başları takımların kurulumlarında sıkıntı olabilir. Farklı galibiyetler mağlup olan takımların kötü olduğu anlamına gelmez. Kurulumda ki hatalar mecburiyetten yapılabilir. Takımlarda çalışan oyuncular ve antrenörler ekmeklerini bu işten kazanıyorlar. Amatör kümenin kötülüğü şudur ki insanlar birinci dereceye futbolu koymazlar. Fakat haftalar geçtikçe bu skorların azaldığını göreceğiz. İddialı takım sayısı daha çok olur. Bu sayının fazla olmasıyla birlikte kalitede artar. Ben skorsal anlamda değerlendirme yapmam. İlk haftalarda önemli şeyler olabilir. Sürpriz gibi gözükebilir ancak normaldir. Ben 12. Yılımı yaşıyorum ve buna benzer çok şey gördüm. Açıkça söylemek gerekirse yorum yapmanın erken olduğunu yorum yapmak için minimum 6 yada 7 hafta sonra yapılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Transfer düşünmüyoruz”

Kadroya katkı sağlayacak ultra bir oyuncu olmadığı sürece transferi düşünmedikleri belirten Erdem,”Transferi düşünmüyoruz. Transfer dönemini biz çok önceden kapattık.  Açıkça söylemek gerekirse transfer döneminin kapanmasına 2 gün kala son dakika transfer haberi olarak gelebilecek bir isim bilinmesi gerekir ki elimde ki oyuncu kalitesinin çok daha üzerinde bir oyuncu olur. Fakat şuanda bir oyuncuya ihtiyacımız yok. İster misiniz derseniz hangi antrenör istemez. Merkez orta saha olursa bir tane oyuncu düşünebilirim. Bakmıyor da değiliz. Ancak önceliğimiz başka iş kazaları yaşamadan yolumuza devam etmek” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilişim