Yeşil-Beyazlılara galibiyeti getiren goller Cemal, Muharrem Can ve Ali Çukadar kaydederken, Kırmızı-Beyazlı konuk ekibin tek sayısına Burak imza koydu.

Esenköy Adnan Kaptan Tesislerinde oynanan müsabakanın ilk 45 dakikasına iki ekipte kontrollü başladı. İlerleyen bölümde Esenköyspor kalesini zorlayan Sultaniyespor dakikalar 15’i gösterdiğinde Burak ile golü bularak deplasmanda 1-0 öne geçti. ilk yarının kalan 30 dakikalık bölümünde başka gol sesi çıkmadı ve konuk ekip soyunma odasına 1-0’lık avantaj ile gitti.

Müsabakanın ikinci yarısına ev sahibi Esenköyspor etkili başladı ve beraberlik için rakip kaleye ataklarını yoğunlaştırdı. Mücadelenin 60. dakikasında gelişen Yeşil-Beyazlıların atağında Cemal attığı golle skorda 1-1’lik eşitliği sağladı ve takımına beraberliği getirdi. Golden sonra oyuna ağırlığını koyan Esenköyspor, öne geçmek için Sultaniyespor kalesine yüklenmeyi sürdürdü. Karşılaşmanın 80. dakikasında gelişen ev sahibi ekibin atağında Gökhan Aktaş’ın asistiyle golü bulan genç Muharrem Can, takımını 2-1 öne geçiren isim oldu. İkinci yarıdaki golleriyle oyunun kontrolünü elinde bulunduran ev sahibi ekibin 86. dakikada geliştirdiği atakta Cemal’in asisti sonrasında Ali Çukadar, attığı şık golle takımını skorboardda 3-1 öne geçirirken maçında skorunu tayin etti.

Süper Amatör Küme’nin bitimine 1 hafta kala Esenköyspor 33 puana ulaşırken 3. Sıradaki yerini korudu.  Haftayı puansız kapatan Çiftlikköy temsilcisi Sultaniyespor ise 21 puanla 8. sırada kendine yer buldu.

Editör: TE Bilişim