Yalova Belediyespor Kulübünün başarılı sporcusu Fatih Öztürk 12-14 Nisan 2017 tarihleri arasında Adana’da yapılan ve 4 grubun en iyilerinin mücadele ettiği Okullararası Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasında 48 kiloda Türkiye 3.’sü oldu.
İzmir’de yapılan grup müsabakasında ikinci olan ve Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden Fatih, sakatlığına rağmen çok iyi performans sergileyerek Türkiye Şampiyonasında da üçüncü olarak büyük bir başarı sergiledi.
Sporcunun antrenörü Emrah Özçelik, sporcum çok iyi bir performans sergileyerek, sıkletindeki en iyi sporcuları yendiğini, fakat sakatlığının nüksetmesi sonucu yarı final müsabakasında birinci olan sporcuya yenildiğini belirtti.
Asıl hedeflerinin Kasım ayında yapılacak olan Gençler Dünya Şampiyonasının seçmesi niteliğinde olan ve Eylül ayında yapılması planlanan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası olduğunu belirten Özçelik, bu doğrultuda çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceklerini söyledi.
Türkiye derecesi çıkarmanın küçümsenemeyecek bir başarı olduğunun altını çizen Antrenör Emrah Özçelik, “Biz sporcularımızı Yalova’nın imkan ve kaynaklarıyla sıfırdan kendimiz yetiştiriyoruz. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz ve Belediye Başkanımız altyapı çalışmalarımız ve müsabakalara katılım konusunda bizlere her zaman destek oluyorlar. Amatör Sporu takip edenler Taekwondo’nun ülkemizde ki en popüler Uzakdoğu sporu olduğunu, Türkiye’de en fazla lisanslı sporcu sayısının Taekwondo branşına ait olduğunu, ülkemize olimpiyatlar da sürekli başarı getiren 3-4 branştan biri olduğunu ve başarı elde etmenin ne kadar zor olduğunu bilirler. Bu nedenle başarı elde eden sporcumuzu sizlerin aracılığıyla tekrar tebrik ediyor, çalışmalarımız konusunda bizlere desteklerini esirgemeyen yetkililere de teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim