Bu sene 110.’su yapılacak Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri için geri sayım başlarken, üst üste üçüncü kez güreşlerin ağası olan Yalova Group’un sahibi Orbay Tuna, organizasyona katılacak pehlivanlara ve köy halkına iftar verdi.
Fevziye Er Meydanı’nda yapılan iftara Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul ve çok sayıda davetli katıldı.
Bu yıl ki organizasyon ile ilgili açıklamada bulunan Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri Ağası Orbay Tuna, “Hepimiz kardeşlik, birlik ve beraberlik için burada toplanıyoruz. Öncelikli amacımız bu. Diğer köy muhtarlarımız da buradaki iftarımıza katıldılar. Dayanışmamızın simgesidir bu buluşma. Sporcu arkadaşlarımız da buna renk ve keyif katıyorlar. Daha önce güreşi bilmezdim. Güreşi ve güreşçiyi tanıdıkça sevmeye başladım. Hepsi maneviyatı güçlü insanlar. Bu spora destek vermek de bu yüzden çok keyifli. Yağlı güreşler, sahip çıkılması gereken bir spor. Burada bir tarih, değer var. Herkesin burada hatırası var. Bu hatıraları yaşatmak lazım. Biz de ortak değerlerde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Bizim tek isteğimiz var. Sporu kimse siyasallaştırmasın. Sporu ve kültürü, siyasallaştırmadan yaşatmak gerekmektedir. Bizde maalesef siyasallaşıyor. Herkesin bir sporu ve kültürü oluyor. Bizim bunda bütünleşmemiz gerekirken bölünüyoruz. O benim güreşim diyor, diğeri benim güreşim diyor ve böylece bölünüyoruz. Fevziye Güreşleri, 100 tane de güreş organizasyonu kurulsa, Fevziye olarak kalacak. Hiç tanımadığımız ve bilmediğimiz yerdeki insanlar, şu sloganı söylüyor; Kırkpınar’ın yolu Fevziye’den geçer. Bu hala yaşıyorsa, yaşamaya da devam edecek” diyerek sözlerine son verdi. 
Editör: TE Bilişim