BGD: 83 - Edremit Belediyesi Gürespor: 68 

Günün açılış mücadelesinde BGD, Edremit Belediyesi Gürespor’u 83-68'lik skorla mağlup ederek 6.maçından da galibiyetle ayrılmayı bildi. Bu sonuçla BGD, Final Grubu'nu bir maç kala ilk sırada tamamlamayı garantileyerek, TKBL'ye yükseldi.Oyuna iyi başlayan Edremit Belediyesi Gürespor, Jordan ve Seda’nın pota altındaki etkili oyunuyla 4.dakikada skoru 2-6’ya getirdi. Yasemin’in iki basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozan BGD, tam saha baskılı savunma yaparak 11-10 öne geçti. Son bölümde Talbert, Simay ve Kübra üçlüsüyle 12-2’lik seri yakalayan BGD, periyotu da 23-12 önde tamamladı. İkinci periyotun başında Buğçe ve Nehir ile basketler bulan Edremit Belediyesi Gürespor, buna karşın savunmada Yasemin ile Asena’nın sayılarına engel olamadı. Gizem’in hücuma hareketlilik getirdiği bölümlerde Kübra ile de turnike basketle skor üreten BGD, devre sonunda soyunma odasına 47-35 üstün gitti. Üçüncü periyotun ilk bölümünde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, Halime Uykan’ın turnikesi ve Nihal Güngör’ün de serbest atışlarıyla Edremit Belediyesi Gürespor farkı tek haneli sayılara indirdi (49-41). Tempoyu arttıran BGD, Kübra ve Simay’ın hücumda sorumluluk almasıyla 27.dakikada 16 sayılık farkı yakaladı (59-43). Mücadelenin final periyotuna 67-47 üstün giren İstanbul ekibi, karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde de etkili oyununu sürdürdü. 34.dakikayı 71-54 önde geçen BGD, mücadeleden de 68-83 galibiyetle ayrılmayı başardı. BGD – Edremit Belediyesi Gürespor maçının en değerli oyuncusu 20 sayı- 1 ribaund- 3 asistle oynayan Simay Karaman oynayan seçildi.

KRM Bakospor: 69 - Mersin Kurtuluş: 75
Mersin Kurtuluş, turnuvanın altıncı gününde KRM Bakospor’u 75-69'luk skorla mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.Oyuna hızlı başlayan Mersin Kurtuluş, Deniz, Aysun ve Ceren’in basketleriyle 3.dakikada sonunda skoru 0-9’a getirdi. Sharon Houston’ın pota altı basketine Kübra Erat ve Deniz Doğan ile yanıt veren Mersin temsilcisi, 7.dakikada 16 sayılık farkı yakaladı (3-19). Hücumda skor bulmakta zorlanan rakibi karşısında Mersin Kurtuluş, ilk periyotu 3-26 önde kapattı. Selin Ekiz ile Aynur Beydili’nin üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu iki isabetle periyota başlayan KRM Bakospor, Arzu Akay’ın da pota altı basketiyle durumu 11-28’e getirdi. Bu periyotta hücumda daha iyi bir oyun ortaya koyan KRM Bakospor, aradaki farkı da eritti. Devreyi Mersin Kurtuluş 23-36 önde kapatan taraf oldu.Üçüncü çeyrekte Şeyma ve Houston’ın basketleriyle üç dakika içerisinde 7-0’lık seri yakalayan KRM Bakospor, durumu da 30-36’ya getirdi. Valeria Kast’ın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Mersin Kurtuluş, topu da boyalı alana indirerek hücum etti. Üçüncü periyotu Mersin temsilcisi, 45-55 önde kapattı. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde Melis ve Arzu’nun sayılarıyla etkili olan Bakospor, 33.dakikada farkı 4 sayıya indirdi (53-57). Ancak son bölümlerde etkili oyununu sürdüren Mersin Kurtuluş, karşılaşmadan da 69-75 galibiyetle ayrıldı. KRM Bakospor – Mersin Kurtuluş maçının en değerli oyuncusu 20 sayı- 10 ribaund- 10 asistle triple double yapan Kübra Erat seçildi. 

Yakın Doğu Üniversitesi: 68 - Urla Eda: 63

İlk beş gün sonunda dörder galibiyeti bulunan iki takımın nefes kesen mücadelesinde Yakın Doğu Üniversitesi, Urla Eda’yı 68-63'lük skorla mağlup etti.Tempolu başlayan mücadelenin ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmadı. Ebru Ünal’ın üç sayılık basketine Tuğçe İnöntepe ile karşılık veren Yakın Doğu Üniversitesi, 5.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (8-9). Ön alanda baskılı savunma yapan Urla Eda, Ebru ile Melek’in sayılarıyla 9 sayılık farkı yakaladı (12-21). İlk periyotu 17-24 önde tamamlayan Urla Eda, ikinci çeyreğin başında da rakibini top kayıplarına zorladı. Tuğçe’nin önderliğinde hücumda Oya ve Hülya’nın da devreye girmesiyle kontrolü eline alan Yakın Doğu Üniversitesi, ilk yarıyı da 38-33 önde kapatan taraf oldu.Üçüncü periyotun başında Aisha Mohammed’in top kayıplarını Elizabeth Mc Laren ile değerlendiren Urla Eda, 22.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (38-35). Hücumda organize olmakta zorlanan Yakın Doğu Üniversitesi karşısında Mc Laren ve Gönül ikilisiyle skor bulan Urla Eda, 26.dakikada 40-41’lik skorla öne geçti. Mola alan Yakın Doğu Üniversitesi, ara sonrasında boyalı alanda Aisha Mohammed’i etkili kullanarak kontrolü eline aldı ve üçüncü periyotu 48-44 önde kapattı. Mücadelenin final periyotuna iyi başlayan Kırmızı Beyazlılar, Mohammed’in pota altındaki etkinliğiyle 6 sayılık farkı yakaladı (52-46). Mc Laren'ı boyalı alanda kullanarak skoru dengeleyen Urla Eda, 39.dakikaya girilirken durumu 62-61 yaptı. Son bölümü nefes kesen mücadelede taktik faulleri olumlu değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi, maçtan da 68-63 galibiyetle ayrıldı. Yakın Doğu Üniversitesi – Urla Eda maçının en değerli oyuncusu 16 sayı- 15 ribaund- 2 asistle double double yapan Aslı Sevinç seçildi.

Çankaya Üniversitesi: 68 - Mersin Basketbol: 65 
Çankaya Üniversitesi, Final Grubu’ndaki ilk galibiyetini 68-65'lik skorla Mersin Basketbol’dan aldı.
Düşük tempoda başlayan mücadelenin ilk üç dakikasını Çankaya Üniversitesi, Burcu Taşbaş’ın üç sayılık basketiyle 3-2 önde geçti. Shanece Mc Kinney’in boyalı alandaki etkinliğiyle hücumdaki suskunluğuna son veren Çankaya Üniversitesi, Büşra’nın sayılarıyla ilk periyotu 15-9 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hızlı bir giriş yapan Sarı Siyahlılar, Mc Kinney, Hande ve Nazlı’nın basketleriyle 14.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (21-11). Mola alan Mersin Basketbol, ara sonrasında Gizem ve Ayşe ile skor üretti. Karşılaşmanın ilk yarısı da Ayşe İvegin’in basketiyle, 28-23 Çankaya Üniversitesi üstünlüğüyle sona erdi.Üçüncü periyotta oyunun sertliği artarken, Thomas’ı boyalı alanda, Münevver’i de dış atışlarda etkili kullanan Mersin Basketbol, 26.dakikada dengeyi yakaladı (34-34). Thomas’ın pota altından bulduğu sayılarla skor üreten Mersin temsilcisi, 29.dakikaya girilirken 40-41 öne geçti. Ancak dördüncü periyota Büşra Akgün’ün sayılarıyla Çankaya Üniversitesi 47-41 üstün girdi. Mücadelenin final periyotunda etkili oyununu sürdüren Çankaya Üniversitesi, karşılaşmadan da 68-65 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Sarı Siyahlılar final grubundaki ilk galibiyetini aldı.Çankaya Üniversitesi – Mersin Basketbol maçının en değerli oyuncusu 19 sayı- 2 ribaund- 11 asistle oynayan Burcu Taşbaş seçildi.

Editör: TE Bilişim