İlimizin de ev sahipliği yaptığı U-16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarında finalin adı belli oldu. Türkiye çapında oynanan 67 ilden 110 takımın katılımıyla 6’şar takımlı 15 grupta 1 - 4 Haziran 2017 tarihlerinde, 4’er takımlı 5 grupta 2- 4 Haziran 2017 tarihlerinde olmak üzere toplam 20 grup merkezinde gerçekleştiriliyor.
Yalova’da ise A Grubunda Bursa ekibi Gemlik Belediyespor, Kütahya Termikspor ve Kocaeli’nden Gölcük Şirinköyspor, B Grubunda ise Bursa Fethiye İdmanyurdu, Çanakkale Hastanebayırıspor takımları mücadele ediyor.
Organizasyonun ilk gününde Amatör Saha 1’de oynanan karşılaşmalar kapsamında A Grubu maçında Gemlik Belediyespor rakibi Kütahya Termikspor’u 3-1’le geçerken, B Grubunda ise Fethiye İdmanyurdu ise kozlarını paylaştığı Çanakkale Hastanebayırıspor’u 7-1’lik skorlarla devirdi. İkinci gün maçlarında ise Kocaeli Güneşspor ilk günü mağlubiyetle kapatan Hastanebayırıspor’u 5-1 yenerek turnuvanın dışına itti. B Grubu maçında ise Gölcük Şirinköyspor ile Termikspor ise 1-1 berabere kaldı.
Finale çıkacak takımların belirleneceği üçüncü gün maçlarında Gemlik Belediyespor ile Gölcük Şirinköyspor 1-1 berabere kalırken Bursa temsilcisi A Grubunda adını finale yazdırdı. B Grubunun son maçında ise Kocaeli Güneşspor Fethiye İdmanyurdu karşı karşıya gelirken maçın normal süresi 1-1 bitti. Penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük sağlayan Güneşspor finalde Gemlik Belediyespor’un rakibi oldu.

Editör: TE Bilişim