Genç basketbolcu yüzde 100 burs ile kazandığı Zirve Üniversitesi’nde spor yaşantısını da sürdürecek. Furkan Firar formasını giydiği Yalova Belediyesi Gençlik ve Spor’da 8 yerel lig şampiyonluğu, 1 Marmara şampiyonluğu ve 1’de Marmara Bölge finali görme başarısı gösterdi.

Gaziantep’e giden 18 yaşındaki basketbolcu, sağlık kontrolünden geçerek resmi sözleşmeye imza atarken 2014-2015 sezonunda Zirve Üniversitesi ile 3. Ligde forma giyecek. Türkiye Basketbol 1. Ligini hedefleyen Gaziantep temsilcisi genç oyuncuları kadrosuna katarak güçlendirirken, Furkan Firar ile de anlaşma sağlayarak geleceğe yönelik yatırım yapmış oldu.

Yeni takımında Furkan’a başarılar dileyen Yalova Belediyesi Gençlik ve Spor yöneticileri, “ Furkan bizim için önemli bir oyuncuydu. Alt yapımızdan yetişerek önemli başarılara imza attı. Genç oyuncumuzun bundan sonraki spor hayatında başarılı olacağına inanıyor ve kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

18 yaşında ki kısa forvet oyuncusu Furkan Firar ise yetişmesinde önemli pay sahibi olan Yalova Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Şubesi Sorumlusu Murat Dönmez ve antrenör Dağhan Oğuz’a teşekkür etti.

 

 

Editör: TE Bilişim