A Milli Bayan Voleybol takımımızın son dönemlerde gösterdiği başarılar ve Olimpiyatlara katılmaları Yalova’da bayan voleyboluna ilgiyi artırdı. Eğitmenler yaz okulunda eğitim gören sporcuları kulüplere ve voleybol sporuna kazandırmayı hedefliyorlar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün her yıl düzenlediği ve bu yıl ise ücretsiz olarak faaliyete geçirdiği yaz okulları kapsamında voleybol branşında antrenmanlar sürüyor. 60 bayan sporcuyla yaz boyunca çalışmalarına devam eden voleybol branşında geleceğin voleybolcuları yetişiyor.

Voleybol branşı hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yetkilileri, “Bu yıl ücretsiz olarak 15 branşta faaliyetine başladığımız yaz okullarımıza kayıtlarımız devam ediyor. Her gün artan sporcu sayısıyla da bu yıl rekor bir sporcu ortalamasını yakaladık. Tabi bunun yaz okullarımızın tamamen ücretsiz olması da en büyük etkenlerden bir tanesi. Voleybol branşımızda da antrenmanlarımız tüm hızıyla devam ediyor. 8 ve 18 yaşları arası yaklaşık 60 bayan voleybolcumuz kapalı spor salonumuzdaki çalışmalarda kendilerini geliştiriyorlar. Sabah ve akşam olmak üzere 2 grupta gerçekleştirdiğimiz antrenmanlarımızda küçük sporcularımız sabah grubunda, büyük sporcularımız ise Ramazan ayı sebebiyle akşam grubunda eğitim görüyor. Pazartesi, Salı, Perşembe ve Pazar olmak üzere haftanın 4 günü voleybol antrenmanlarımız devam ediyor. Pazartesi günü yaptığımız antrenmanlarımızı akşam 22:00 ve 24:00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. Salı, Perşembe ve Pazar günü ise sabah 10:00-12:00, akşam 22:00-24:00 saatleri arasında antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Voleybol antrenmanlarımızda sporcularımızı temel duruşlar, parmaklı manşet pası geliştirme ve oyunlar şeklinde müsabakalara hazırlıyoruz. Amacımız yaz okulumuzdan yetişen sporcularımızı kulüplerimize kazandırmaktır. Yaz okulumuzda yetenekli sporcularımız mevcut ancak voleybolda devamlılık çok önemli, zor bir spor dalı olduğu için bir süre sonra bırakanlar oluyor buda sporcunun devamlılığını ve gelişmesini sekteye uğratıyor” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim