Türkiye Karate Federasyonu ile Gemlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Uluslararası Karate Şampiyonası’nda Yalovalı sporcuların rüzgarı esti. İlimizi temsil eden Taşköprü Karate İhtisas Kulübü bir gün süren ve Gemlik Spor Salonunun ev sahipliği organizasyonda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
Türkiye’nin dört bir noktasından 27 kulübün yanı sıra şampiyonaya Azerbaycan, Kazakistan, Yunanistan, Filistin, Lübnan, Gürcistan, Özbekistan’dan 285 sporcu katıldı.
Tatamiye çıkan sporcularımızdan Ali Güney, Genç erkekler 70 kiloda altın madalyayı kazanmayı başardı. Yine bu kategoride Cengiz Öztürk gümüş madalyanın sahibi olurken, 54 kiloda mücadele eden Elif Hilal Ayar üçüncülük, Ayşe Atay ise +54 kiloda üçüncülük elde eden sporcularımız oldu.
Taşköprü Karate İhtisas Kulübü antrenörü Mehmet Güney,” Yalova’yı ve Taşköprü’yü gittiğimiz her noktada başarıyla temsil etmek için uğraş veriyoruz. Gemlik’te katıldığımız turnuvadan 5 madalya ile ayrıldık. Sporcularımızı kutluyor ve bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim