Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Kızlar Grup Eleme Müsabakalarının 2. Gününde Gençlikspor rakibi Bozüyük Güneşspor’u 3-0’la geçerek ilk galibiyetini aldı.

İlk günü mağlup kapatan iki takımın mücadelesini ev sahibi Gençlikspor 25-21, 28-26 ve 26-24’lük setlerle kazanarak en iyi ikinci olma yolunda önemli bir adım attı.

Yalova Atatürk Spor Salonunda oynanan müsabakaya Gençlikspor fileye Emel, Makbule, Sude, Fadime, Şeyma Nur, Sevgi(Yağmur)’dan oluşan kadrosuyla çıktı. Konuk Bozüyük Güneşspor ise Dilan, Gözde, Tuğba, Özge, Nihal, Fatma’dan oluşan kadrosu ile yer aldı.

Karşılaşmanın ilk setine konuk Bozüyük Güneşspor iyi başlarken ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. teknik mola sonrası toparlanan Gençlikspor ikinci teknik molaya 16-15 önde girerken 22 dakika süren ilk seti 25-21 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ikinci seti ise başa baş geçerken bu setini ilk teknik molasına 8-6, ikinci teknik molasına ise 16-13 Bozüyük Güneşspor önde girdi. İkinci setin Vdcasino sonlarına doğru toparlanan Gençlikspor 26 dakika süren ve uzatmaya giden seti 28-26 kazanarak setlerde durumu 2-0’a getirdi.

Karşılaşmanın üçüncü setine ise ev sahibi Gençlikspor müthiş başladı. Art arda sayılar alan Gençlikspor’un sultanları ilk teknik molaya 8-1, ikinci teknik molaya da 16-6 önde girdi. Baştan sona üstün götürdüğü 3. Sette sonlara doğru bocalayan Gençlikspor bu seti de 20 dakika sonunda 26-24 önde tamamlayarak müsabakayı 3-0 kazanmayı başardı.

 

Salon: Atatürk Spor Salonu

Hakemler: Hasan Burucu***, Gökalp Karagöl***

Gençlikspor: Emel***, Makbule***, Sude***, Fadime***, Şeyma Nur***, Sevgi***-Yağmur***(Ayşegül***,Mevlüde***, Sena***)

Bozüyük Güneşspor: Dilan**, Gözde**, Tuğba**, Özge**, Nihal**, Fatma**(Zeynep T.**, Ayşenur**, Büşra**, Zeynep A.**, Aysel**, Hilal**)

Setler: 1. Set 25-21 (Gençlikspor), 2. Set 28-26 (Gençlikspor), 3. Set 26-24 (Gençlikspor)

Toplam süre: 68 dakika

Maç sonucu: 3-0 (Gençlikspor)

Editör: TE Bilişim