Reflex Fitness Kulübü sahibi Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Asbaşkan Koray Girgin, Ramazan ayında  özellikle oruç tutanların, spor için serin saatleri tercih etmeleri gerektiğini söyledi.
Girgin,''Sabah saatleri serin olur ama sıvı ve mineral kaybının yanında yorgunluk ve bitkinlik hali nedeniyle günün geri kalanı zor geçer. Buna göre iftar saatinden bir, bir buçuk saat önceden başlayıp, iftardan sonraki zamana, uygun zaman diyebiliriz" dedi.
"En Kolay ve İdeal Spor Yürüyüş"
İftar öncesi yürüyüş gibi ''hafif'' sporların yapılabileceğini dile getiren Girgin, şöyle devam etti:
Sağlıklı yaşam için en kolay ve ideal spor olan yürüyüşe, her gün başlangıçta 20-30, alıştıktan sonra ise 40-60 dakika ayrılmasını tavsiye ediyoruz. Egzersiz zamanı, iftar saatine göre ayarlanabilir. Böylelikle sporun ardından su içilip, yemek yenebileceği için aç karına egzersiz yapmanın olumsuz etkilerine en az şekilde maruz kalırız" şeklinde konuştu.
Uzun açlığın ardından birden yüklenmemek açısından, iftarda bir-iki bardak su içerek, vücudun sıvı ihtiyacının giderilebileceğini ve tokluk hissinin yaratılabileceğini anlatan Girgin, iftarda, aşırı yağlı, mideyi zorlayacak yemeklerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu.
Yemekten Sonra Spor, Spordan Sonra Yemek
Girgin, iftar yemeğinin ardından, spor için en az bir saat geçmesi gerektiğine işaret ederek, "
Tavsiyemiz, sporun ardından da tekrar hafif şeyler yenmesi. Öğünlerin bölünmesi, hem spor yaparken olası olumsuzlukların önüne geçer hem de sahuru da düşünürsek metabolizma ve sindirim sistemi açısından daha ideal" diyerek ifadelerine son verdi.
Girgin ramazan öncesi düzenli spor yapıp, ramazan boyunca spor yapmayı bırakanların, genel fizik ve kondisyonda yüzde 30'a varan kayıplar yaşayacağını belirterek, ''Bu nedenle spordan uzak durulmamalı. Yoksa kişinin bir aylık çalışma açığını kapatıp, eski haline dönmesi en az 5-6 hafta sürer'' dedi.
Editör: TE Bilişim