Gollerin peş peşe geldiği karşılaşmada Acarspor’a galibiyeti getiren goller Gürkan (2), Erdal (2),İlker (Pen), Tevfik (k.k), Barış’tan geldi. Ev sahibi Sultaniye’nin sayılarına ise Kamil, Tamer, Tunay ve Burak imzasını attı. Ev sahibi Sultaniyespor yeni hocası Necdet Toker yönetiminde çıktığı ilk maçında göz doldururken, farklı mağlubiyetten kurtulamadı.

Çiftlikköy İlçe Stadında oynanan 90 dakikaya seyirci desteği ile birlikte Sultaniyespor hızlı başladı. Müsabakada dakikalar 5’i gösterdiğinde ev sahibi ekipte sahneye çıkan Kamil takımını 1-0 öne geçirdi.

Erken bulduğu golle avantajı eline alan Sultaniyespor 17. dakikada geliştirdiği atakta Tamer sahneye çıktı ve attığı golle skoru 2-0’a getirdi. Kalesinde gördüğü gollerle 2 farklı yenik duruma düşen Sarı-Lacivertli konuk ekip ilerleyen bölümlerde oyuna ortak oldu ve 34. dakikada geliştirdiği atakta Gürkan’ın golüyle skoru 2-1 yaparak aradaki farkı 1’e indirdi. Golden sonra oyuna ağırlığını koyan Acarspor, 44. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen İlker, meşin yuvarlağı Sultaniyespor fileleriyle buluşturarak durumu 2-2 yaptı ve ilk yarının skorunu belirledi. Karşılaşmanın ikinci yarısına da oldukça etkili başlayan Acarspor, bu kez öne geçmek için rakip kaleye yüklendi. Müsabakanın 50. dakikasında gelişen konuk ekibin atağında Sultaniyespor’lu futbolcu Tevfik, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderince Acarspor 3-2 öne geçti. Bu golden 7 dakika sonra gelişen konuk ekibin atağında ilk golün sahibi Gürkan sahneye çıkarak kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti ve skoru 4-2’ye getirdi. Kalesinde şok goller görerek 2-0’lık galibiyetten 4-2’lik mağlubiyete düşen ev sahibi Sultaniyespor’un 65. dakikada geliştirdiği atakta Tunay attığı golle skoru 4-3 yaptı ve farkı 1’e indirdi. Ancak Acarspor’un bu gole cevabı uzun sürmedi ve 71. dakikada Barış’ın golüyle skoru 5-3 yaparak farkı yeniden 2’ye çıkarttı. Adeta düelloya sahne olan maçta Sultaniyespor, 76. dakikada Burak’ın kaydettiği golle skoru 5-4’e getirdi. Kalan bölümde oyun kontrolünü eline alan ve gol arayışlarını sürdüren Acarspor’da Erdal 82 ve 88. Dakikalarda attığı gollerle skoru 7-4’e taşırken karşılaşmanın da skorunu tayin etti.

Sarı Lacivertli ekip deplasmanda aldığı bu galibiyet ile 11 puana ulaşarak 6. Sıraya yükselirken, Sultaniyespor ise 7 puanda kaldı ve 8. Sıradaki yerini korudu. 

Editör: TE Bilişim