Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlediği son Gençler-Kadetler Türkiye Şampiyonası’nda gençlerde Türkiye şampiyonu olan Haydarcan Yıldırım başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Yalovalı okçu İstanbul’da yapılan 15 Temmuz Şehitleri Gençler Kadetler Türkiye Şampiyonası’nda da hedefi 12’den vurarak madalya kazandı. Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyona 20-23 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Okçuluk Vakfı’nda gerçekleştirildi.
Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nden Haydarcan Yıldırım  mücadele ettiği Makaralı Yay  Gençler kategorisinde  Türkiye üçüncüsü oldu.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü okuçuluk antrenörü Efrahim Canfes,” Yaptığımız yoğun ve disiplinli çalışmalar sayesinde katıldığımız müsabakalardan madalyalar ile döndüğümüz için mutluyuz.  Sporcumuz  11 -14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılan 2017 Okçuluk Gençlik Kupasında da makaralı yay genç erkekler kategorisinde rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olmuştu. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Yalova’nın adını milli takıma sporcu vererek ülkemizi temsilen uluslararasında da duyurmayı hedefliyoruz” dedi.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Okçuluk sporunun Yalova’da yeni başlayan branşlar içerisinde olmasına rağmen elde edilen başarılardan dolayı sporcu Haydarcan Yıldırım ve antrenör Efrahim Canfes’i kutladı.

 

Editör: TE Bilişim