Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 18-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yakacık İTO Spor Salonu’nda organize edilen Hentbol 2. Ligi Yükselme maçları sonrasında Yalova Belediyespor adını 2. Lige yazdırdı.
D Grubu’nda İzmir Karşıya Belediyesi, İstanbul Bahçelievler Belediyesi, Mudanya Emniyetspor ve Bolu Spor ile karşılaşan temsilcimiz 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile topladığı 4 puanla grup üçüncüsü olarak 2015-2016 sezonunda Hentbol 2. Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.
Yalova Belediyespor İTO Spor Salonu’nda oynadığı maçlar kapsamında Bolu Spor Lisesi’ni 49-27, İstanbul Bahçelievler Belediyesi’ni 29-22 mağlup ederek 2. Ligi garantiledi. Üçüncü maçında temsilcimiz Mudanya Emniyetspor’a 24-23 dördüncü ve son maçında ise İzmir Karşıyaka Belediyesi’ne de 29-24 mağlup oldu.
Oynanan maçlar sonrasında D Grubu’nu Bahçelievler Belediyesi 6 puanla lider tamamlarken, aynı puana sahip Karşıyaka Belediyesi ikinci 4 puanlı Yalova Belediyespor ise üçüncü olarak 2. Lige yükseldi. 
Yalova Belediyespor hentbol antrenörü Hüseyin Kutrup,”  Geçen yıl ilk yarıyı iyi tamamladık tecrübesiyle ve sakatlıklar yüzünden istediğimiz gibi tamamlayamadık. Bu nedenle bu sene hedefimiz play-offlara katılıp 1.lige yükselmeye çalışmak olacak. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Maçların ilk yarısını oynayıp devreyi tamamladıktan sonra gerekirse takıma tecrübeli oyuncular transfer edip 1. Lige katılmaya çalışacağız. Yalnız Yalova belediye hentbol takımı olarak bizim temel amacımız kendi yetiştirdiğimiz Yalova’nın çocuklarıyla bu ligde oynamak eğer bir üst lige yükseldi giyimde kendi çocuklarım oynayamayacaksa oradan yine 2. Lig de kalmayı daha uygun buluyorum. benim asıl amacım bizim evlatlarımızın oynayacağı ligde olmak” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim