Genel Müdürlüğü’nün 78. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ilimizde İl Spor Okulları ve Engelliler Spor Merkezlerinin açılışı gerçekleştirildi. 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ın yanı sıra Yalova protokolü de katıldı. 
“17 Bin 157 lisanslı sporcumuz var”
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan,”  Öncelikle İstanbul Atatürk Hava limanında meydana gelen hain bombalı saldırıda  vefat edenlere Allah'tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum. Terör saldırısı dolayısıyla programımızda yer alan spor etkinlikleri bölümünü iptal etmiş bulunmaktayız. 24 spor branşında, 27 antrenör ile birlikte faaliyet göstermektedir. Avrupa, Balkan, Dünya ve Uluslararası Turnuvalarda toplam 103 madalya kazandık ayrı bir gururumuzda güreş ve halter branşında 2 sporcumuz Olimpiyatlarda ilimizi ve ülkemizi temsil edecektir. Ayrıca  118 adet spor kulübü ve lisanslı 17.157 sporcumuz mevcuttur. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3 Lig ve Bölgesel Lig olmak, üzere  15 takım  yer almaktadır.  Gençlik Merkezimizde de 12 farklı dalda kurslar açmıştır. Bakanlığımızın organize ettiği bir çok projeye yer vermektedir. Gençlerimizi yaz tatilinde  yaz spor okulları ve gençlik merkezimize bekliyoruz” dedi.
Çeşitli spor branşlarında kurs eğitimi görecek olan sporcuların ve ailelerinin hazır bulunduğu açılış töreninde antrenörler kurslar hakkında bilgi verdi.
Editör: TE Bilişim