Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz hafta içerisinde başta Süper Lig olmak üzere TFF 1-2 ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Ligin oynanacağını açıklamıştı.

Türkiye’de birçok kulübün tepki gösterdiği bu olay karşısında Kocaeli temsilcisinin başkanı Fahri Altıntaş’tan pratik bir çözüm önerisi geldi.

“3. Lig 22 takımlı oynansın”

Altyapı faaliyetlerine göre BAL takımlarına yayın ve iddia gelirlerinden pay verilmesini gündeme getiren İlimtepe Kullar 1975 SporBaşkanı Fahti Altıntaş,” Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararı sonrasında liglerin oynanması durumunda Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde 11 grup, 152 takım, 300 müsabaka, TFF 3. Ligde 3 grup, 53 takım ve 156 müsabaka, TFF 2. Liginde 2 grup, 36 takım ve 108 müsabaka, TFF 1. Lig 1 grup, 18 takım ve 54 müsabaka, Süper Lig 1 grup, 18 takım ve 72 müsabakadan oluşacak. Tabloya göre genel olarak liglerin devamını talep eden Süper Lig ve TFF 1. Ligde toplam 126 müsabaka oynanacak iken, alt liglerde ise 564 müsabaka oynanacaktır. Tedbirlere riayet noktasında imkan olarak alt ligleri konuşmaya bile gerek yok, bu sezon BAL Liginde gördük ki kulüplerin kahir ekseriyetinin saha, tesis, konaklama ve ulaşım eksikleri had safhadadır. Bu durumda Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, TFF Sağlık Kurulu’nun tedbir şartlarına ve uyarılarına alt liglerde uyulabilmesi söz konusu bile değildir. Bölgesel Amatör Lig kulübü olmamızdan dolayı, bizim ligimiz ile ilgili çözüm önerilerim şudur ki; BAL’da bulunan 11 grubun mevcut liderlerinin direk 3. Lige çıkarılması, 11 grup ikincisinin taraftarsız ve virüs etkisi olmayan bir şehirde tek maçlı eleme usulüyle türkçe casino karşılaşarak 1 takımın daha TFF 3. Ligine çıkarılması ve 12 BAL takımızın 3. Ligde bulunan 3 gruba eklenerek önümüzdeki sezon 3 grupta 22 takımla mücadele etmesidir. Önümüzdeki sezon müsabaka programı sıklaştırılmak ve devre arası tatili azaltılmak suretiyle ligin normal zamanında tamamlanması da kolaylıkla mümkün olacaktır. Kategori olarak profesyonel liglerden hiç bir farkı olmayan Bölgesel Amatör Ligi kulüplerimizin imkanlarının daha iyi şartlara ulaştırılması yayın ve iddia gelirlerinden altyapı faaliyetlerine göre faydalandırılması BAL’da mücadele kulüplerimizin tamamen altyapıya yönelmesine ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmesine imkan sağlayacaktır.Bu sayede üst liglerde bulunan profesyonel takımlarımız, transfer ihtiyacını öz sermayemizden yani BAL Ligi havuzundan takip etme şansı bulacak ve ülkemize kalitesiz yabancı oyuncu girişi sona erecektir.Alınan ve alınacak olan kararlar insan hayatını direkt etkileyen çok önemli kararlardır, sorumluluk oldukça ağırdır. Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan virüs tehlikesi ise henüz geçmemiştir, bir ay sonrasına da biteceğinin düşünülmesi, bugünkü göstergelere göre imkansızdır. Ayrım yapmadan tüm liglerimizde bir sporcumuzun dahi sağlığını kaybetmemesi temennisiyle, sağlıkla kalın, evde kalın” dedi.

Editör: TE Bilişim