12 takımın yer aldığı 1. Amatör Kümede ilk hafta nefesleri kesecek. 2015-2016 sezonunda 5-6 Eylül’de başlayacak ve 7 Şubat 2016 tarihinde sona erecek. Ligin yeni ekipleri ise Doğuşspor, Kaytazdere Belediyespor, Gökçederespor, Taşköprüspor, Samanlıspor ve Yenimahallespor olacak.
Ligin ilk haftasında ise Gençlerbirliği-Akköyspor, Elmalıkspor-Koru Belediyespor, Doğuşspor-Samanlıspor, Kurtköyspor-Doğanspor, Yenimahallespor-Kaytazdere Belediyespor, Gökçederespor ile Taşköprüspor karşılaşacak.
“Geri Sayım Başladı”
1.Amatör Kümede geri sayım başlarken, ilk maçlar 5-6 Eylül 2015 tarihleri arasında oynanacak. Bu sezon ligde Akköyspor, Yalova Gençlerbirliği, Elmalıkspor, Safranyolu Doğuşspor, Kurtköyspor, Yenimahallespor, Gökçederespor, Kaytazdere Belediyespor, Doğanspor, Samanlıspor, Koru Belediyespor ve Taşköprüspor şampiyonluk savaşı verecek. 
Çift devreli lig usulüne göre oynanacak 1. Amatör Küme’yi ilk 2 sırada bitiren ekipler Süper Amatör Küme’ye yükselirken, sezonu son 2 sırada noktalayan takımlar bir alt kümeye düşecek.
1.HAFTA
Gençlerbirliği – Akköyspor
Elmalıkspor – Koru Belediyespor
Doğuşspor – Samanlıspor
Kurtköyspor – Doğanspor
Yenimahalle – Kaytazdere Belediyespor
Gökçederespor – Taşköprüspor
Editör: TE Bilişim