Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz Yalova Group Belediyespor, Manisa’da katıldığı turnuvadan şampiyonlukla döndü. Afyon’daki Zafer Kupası’nı ikinci sırada bitiren temsilcimiz, Akhisar Belediyesi ve Bandırma Kırmızı’yı devirerek 2017-2018 sezonun ilk kupasını kazanmış oldu.
Akhisar Basketbol Turnuvasının ilk gününde Akhisar Belediyesi rakibi Bandırma Kırmızı’yı 73-59 yenmeyi başardı. İkinci gün ise Yalova Group Belediyespor ile Banvit’in pilot takımıyla karşı karşıya gelirken rakibini 22 sayı farkla 70-48’lik skorla devirmeyi başardı.
Final maçında ise ev sahibi Akhisar Belediyesi ile temsilcimiz karşı karşıya geldi. İlk periyotu Manisa ekibi 23-16 üstün kapattı. İkinci çeyrekte toparlanan Yalova ekibi devre arasına 39-38 önde girmeyi başardı.
Üçüncü çeyrek kıran kırana geçerken Akhisar Belediyesi’nin 59-53’lük üstünlüğü ile geçildi. Dördüncü çeyrekte harika performans çizen Yalova Group Belediyespor rakibini 71-67’lik skorla yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.
Temsilcimizde Mikael Hopkins 25 sayı, 18 ribaunt, 4 blok ve 4 top çalma ile oynayarak yıldızlaştı. Markel Starks ise 22 sayı, 6 asist ve 4 ribaunt, Yalçın Azizmahmutoğulları da 8 sayı ve 6 ribauntla oynadı. Yalova Group Belediyespor oynadığı hazırlık maçları kapsamında 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet almış oldu.

Editör: TE Bilişim