Yalova’da 4 yıldır başarıyla gerçekleştirilen organizasyon bu yıl Koronavirüs(COVİD-19) Salgını nedeniyle online olarak yapılacak. Yalovalı sporcuların yanı sıra müsabakalarda İstanbul, İzmir, Kayseri ve Manisa’dan takımlar boy gösterecek.

Yalova Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat,” Ülkemizde kadın sporcuları daha fazla satranç sporuna kazandırmak amacıyla 4 senedir geleneksel olarak yaptığımız ve tüm illere açık olan Yalova Kadınlar Takım Satranç Turnuvası bu sene online olarak yapılacak. Bu turnuvanın ayrı bir özelliği ise online platformda yapılacak ilk Kadın Takım Turnuvası olma özelliğidir.4 kişilik lisansları vizeli kadın sporculardan oluşturulacak takımlar www.chess.com ortamında birbirine meydan okuyarak aralarında iki maç yapacaklar.Turnuvanın tüm eşleştirme sistemi ve eşitlik bozmaları İsviçresistemi takım müsabakaları kurallarına göre yapılacak olup Swiss Manager programı kullanılacaktır. Turnuvanın tüm bilgileri ise www.yalova.tsf.org adresi üzerinden yayınlanacak. 11 takımın yarışacağı organizasyonda Yalova’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Kayseri ve Manisa’dan takımlar ter dökecekler.
İlk 3 dereceye girecek takımlara Kupa ve sporcularına madalyaları Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilecek.Bu turnuva için bize destek veren Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Mehmet Kalyon'a teşekkür eder tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim