İlimizde oynanan U-16 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Müsabakalarının 3. Gününde gruptan çıkacak takımı belirleyecek mücadelenin diğerinde ise mutlak galibiyeti hedefleyen Karamürsel İdman Yurdu ile gruptan çıkma şansını yitiren İnegölspor takımları karşı karşıya geldi.

Amatör Saha 2’de oynanan mücadeleyi sürpriz bir şekilde İnegölspor 4-1 kazanarak Karamürsel’in umutlarını söndürdü. Zorlu 80 dakikada İnegölspor’u zafere Yiğit (2), Osman ve Mert attıkları gollerle taşıdılar.

Amatör Saha 2’de oynanan karşılaşmaya iki takımda kontrollü başladı. İlerleyen bölümlerde oyundaki etkisini arttıran konuk ekip İnegölspor gol için Karamürsel kalesine yüklenmeye başladı. Müsabakanın 28. dakikasında Yiğit ve 30. dakikada Osman’ın kaydettiği gollerle 2-0 öne geçen Bursa temsilcisi karşılaşmanın ilk yarısını da bu skorla tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da etkili oyununa devam eden İnegölspor, farkı arttırmak için Karamürsel kalesine yüklenmeye devam etti. Mücadelenin 49. dakikasında gelişen İnegölspor atağında ilk golün sahibi Yiğit bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne imzasını attı ve skor 3-0 oldu. Kalesinde gördüğü şok gollerle 3 farklı yenik duruma düşen ev sahibi takım Karamürsel İdmanyurdu karşılaşmanın 60. dakikasında geliştirdiği atakta Oğuzhan’ın kaydettiği golle skoru 3-1’e getirerek farkı 2’ye indirdi. Ancak konuk takım İnegölspor’un bu gol cevabı fazla sürmedi. Karşılaşmanın 70. dakikasında gelişen Bursa ekibinin atağında Mert takımının dördüncü golünü rakip filelerle buluşturdu ve durumu 4-1 yaparak müsabakanın skorunu belirledi.

 

U-16 Türkiye Şampiyonası

Stat: Amatör Saha 2

Hakemler: Ergin Şahinoğlu***, Kenan Kurşuner***, İrfan Demir***

Karamürsel İdmanyurdu: Oğuzhan*, Semih*, Ahmet**, Erhan**, Onur**, Gökhan**, Yasin**, Gökhan Şahin*(Oğuzhan**), Yiğit**, Osman xx, Mert**

İnegölspor: Mustafa***, Enes***, M.İnce***, Hilmi***, İsmail***, Okan***, Mert***, Muhammed***, Kadir***, Oğuzhan***, Mahmut***

Goller: Dk. 28 Yiğit 0-1, Dk. 30 Osman 0-2, Dk. 49 Yiğit 0-3, Dk. 60 Oğuzhan 1-3, Dk. 70 Mert 1-4

 

Editör: TE Bilişim