2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele edecek olan Yalova VİP Gençlikspor iç ve dış transferde görüşmelere başladı. İlk olarak geçen sezon takımın sayı yükünü çeken İrem Beriş ile görüşen başkan Murat Yapıcı, genç oyuncu ile anlaşma sağlayarak takımda tutmayı başardı.
As Osmaniye ile 2013-2014 sezonunda şampiyonluk yaşayan 1994 doğumlu forvet oyuncusu Yalova ekibi ile geçen sezon 22 maça çıkarak 12.1 sayı, 2 ribaunt ve 1.8 asist ortalamaları tutturdu.
Takımda kaldığı için mutlu olduğunu belirten İrem Beriş, gelecek sezon adından sıkça söz ettireceğini sözlerin ekledi.
Transferde ince eleyip sık dokuduklarının altını çizen Yalova VİP Gençlikspor Başkanı Murat Yapıcı," Transferde sessiz ve derinden görüşmelere başladık. En başta İrem Beriş ile yeniden anlaşma sağladık. Geçen sezon kadromuzun güçlü isimlerindendi. Takımda kaldığı için mutluyum. İç ve dış transferi aynı anda sürdürüyoruz. Kaliteli bir ekip kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.  Önümüzdeki günlerde yeni anlaşmalar yaparak yolumuza devam edeceğiz. Transferin bitmesiyle birlikte kadromuzu açıklayarak yeni sezon hazırlıklarına Ağustos sonunda başlayacağız" dedi.
Editör: TE Bilişim