İsmetpaşa Mazlum Palabıyık İlköğretim Okulu’nda Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü desteğiyle Yalova Halk Eğitim ve ASO Müdürlüğü bünyesinde başlatılan bisiklet kursunda 12-14 yaş arasındaki öğrenciler bisiklet eğitimi alıyorlar.
1.Kademe Bisiklet Antrenörü Mehmet Doğan tarafından verilen eğitimde öğrenciler, bisikletin parçalarını, ekipman ve donanımlarını öğrendikten sonra sürüş tekniklerini geliştiriyorlar.
Ayrıca bu kurs programının bünyesinde öğrencilere; spor alışkanlığı kazandırılması, öğrenme becerilerinin geliştirilmesi, ekip çalışmasının öneminin kavranması, sosyal bağlar kurmaları ve birlikte zaman geçirmeleri, bisiklet üzerinde yapılacak yanlış davranışların önüne geçilmesi, trafik kuralları içerisindeki bisikletin yerinin kavranması, şehir içinde güvenli bisiklet kullanımı ve bisiklet kullanıcılarına saygılı birer birey olarak yetişmeleri başlıca hedeflenen kazanımlar arasında yer alıyor.
Dokuz hafta süren bu programda okul saati sonrası yaklaşık 3 ders saati kurs gören öğrenciler hafta içi her gün kursa katılım sağlayarak arkadaşları ile eğlenceli vakit geçirmekte ve aynı zamanda öğrenmeye devam edip mevcut olan yeteneklerini geliştirecekler. 

Editör: TE Bilişim