3-4 Eylül tarihlerinde yapılacak 10. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası’nda Yalova’yı 12 karateci temsil edecek. 
Organizasyona katılacak sporcularımızdan Ali Güney ise Milli Takımda yer alacak. Şampiyona Bayrampaşa’da bulunan Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda yapılacak. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvasına şu ana kadar 40 ülke kayıt yaptırdı.
Organizasyonda Mehmet Güney ve Muhammet Ali Delioğlu antrenör olarak görev yaparken, Muhammad Hamade Alkhayat, Taha Alp Aras, Müslüm Emir Sarıçiçek, Metin Arı, Erkay Salcı, Mahmut Kölemenoğlu, Ali Güney, Cengiz Öztürk, Elif Hilal Ayar,  Zeynep Ayar, Melike Uysal, Busenur Açan
Karate İl Temsilcisi Mehmet Delioğlu,” Şu anki Yalova karate ailesi olarak gençleşen kadromuz  ile iyi bir grafik yakaladık. Yerel, ulusal ve uluslararası arenalarda güzel sonuçlar elde eden sporcularımızla gurur duyuyorum.  Bu sene milli takıma yıldızlar ümitler ve büyükler kategorilerinde sporcular kazandırdık. Kendilerini ve hocalarını tebrik ediyorum ve gurur duyuyorum.  Minik erkeklerde Türkiye’nin en iyisiyiz. Bu sene minik erkeklerde yapılan yerel ulusal ve uluslararası arenalarda şampiyonluklar ve dereceler elde ettik. Minik erkekler takım şampiyonasında uluslararası ve Türkiye şampiyonasında 1 altın 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile en üst sırayı aldık. Miniklerdeki başarı grafiğini üst sıkletlere taşıyoruz bu yıl yıldızlarda da dereceler elde ettik ve milli takıma sporcu kazandırdık. aynı şekilde ümit erkeklerde hem şampiyonlukların hem de milli takıma sporcu vermenin gururunu yaşıyoruz. Yalova GHSM Metin Kaplan’ın desteği ile başarılarımızı artırıp milli takıma her sıklette sporcu verecek duruma geleceğiz” dedi.
Yalova sporcuları katıldığı son 2 şampiyonada 4 altın, 5 gümüş, 12 bronz madalya kazanırken, bir takım kumite şampiyonluğu, bir takım kumite ikinciliği ve bir takım kumite üçüncülüğü elde etti. 
Editör: TE Bilişim