Üsküp şehir merkezinde düzenlenen Balkan Dağ Bisikleti Maratonunda mükemmel bir performans sergileyen Alev, rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın da sahibi oldu.

19 - 21 Eylül 2014 tarihlerinde Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda Türkiye’yi 21 sporcu temsil ederken Yalovalı Bisiklet Antrenörü Kamil Alev ise Milli Takım Antrenörü olarak şampiyonada görev yapmıştı.

Makedonya'nın Başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen Dağ Bisikleti Maratonu’na katılan Yalovalı Bisiklet Milli Takım Antrenörü Kamil Alev parkuru 2 saat 8 dakika tamamladı. Alev’in Milli takımdaki arkadaşı Deniz Demiröz ise büyük erkekler üçüncü olurken takım halinde şampiyonluğu kazandılar. Üsküp şehir merkezinde başlayan yarışma, 36 km uzunluğunda ki toplamda 1800 metre irtifa kazanılan ve 10 ülkenin katılımı ile gerçekleşti.

Birinciliği Türkiye’ye getirdikleri için mutlu olduklarını açıklayan Kamil Alev ve Deniz Demiröz,” Takım olarak yarıştığımız şampiyonadan aldığımız derece bizleri memnun etmiştir. Dağ bisikleti maraton disiplininde yarışmalara katılıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dediler.
Kamil Alev’in elde ettiği başarıdan ötürü kutlayan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Yalova'nın bisiklet sporunda öncü iller arasında olduğunu vurguladı.


Editör: TE Bilişim