Antrenörlüğünü Ali Kanberoğlu’nun yaptığı Türkiye Kung Fu Milli Takımı, Ukrayna’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda 8 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Milli Takım antrenörü Kanberoğlu ise elde edilen başarıdan çok mutlu olduğunu ve bunun devamının geleceğini söyledi. 
1.Avrupa Kung Fu Şampiyonası, 12-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ukrayna’nın Lviv kentinde yapıldı. Türk Milli takımından 5’i erkek 4 kız sporcu olmak üzere kürsüye çıkma başarısı gösterdi.  
Şampiyonada elde edilen başarıyı anlatan Milli Takım Teknik Direktörü Ali Kanberoğlu, “Sandada 9 sporcumuzdan 8’i, Avrupa şampiyonu oldu. Bir sporcumuz da ikincilik elde etti. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımızın madalya aldığı bu büyük başarı bizleri çok gururlandırdı. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Şampiyonalara yoğun antrenmanlar ile hazırlanıyoruz. Ciddi emekler veriyoruz ve inandığımız yolda ilerlediğimiz içinde başarı devamında geliyor. İnşallah, Temmuz ayında yapılacak Dünya Şampiyonası’nda da madalya sahibi olacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim