Toplantıya, Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Spor Şube Müdürü Selma Alacatlı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Eşkikaya ve Okul Sporları İl Temsilcisi Orçun Ayrım ile Beden Eğitimi Öğretmenleri katıldı.

Spor altyapısını geliştirmenin yanı sıra gençlerin sporla sağlıklı gelişimlerini sağlamak amacıyla, okul sporları faaliyetlerinde branş sayısını artırma ve Okulların Müsabakalara katılımlarının sağlanması hedeflendi. Toplantıda söz alan Beden Eğitimi öğretmenleri öncelikle böyle bir toplantının GHSİM’de ilk kez gerçekleşmesinden ve kendilerine söz hakkı verilmesinden dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler. Beden eğitim dersi ve spor faaliyetlerinde kullanılmak üzere spor malzemesi sıkıntılarının olduğunu belirttiler ve Spor İl Müdürlüğünden bu konuda destek istediler. 

Ayrıca yeni kurulan Yalova Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Bülent Söyler malzeme desteği ve müsabaka tarihlerinin lise öğrencilerinin sınav dönemleri dikkate alınarak hazırlanması konularındaki sorunları ve çözüm önerilerini ileten Söyler, Yalova’daki bütün Beden Eğitim Öğretmenlerinin derneğe kayıt olmalarını isteyerek, bu şekilde spora daha fazla destek olabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaplan,”Akademik başarının yanı sıra sportif başarıda önemlidir”

Öğrencilerinin akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da olmasına vurgu yapan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, “Okul Sporlarının yeni dönemine ilişkin yoğun bir çalışmamız var. Çocuklarımız için akademik başarı ne kadar önemliyse, onların gelişimleri adına sosyal, kültürel ve sportif başarılar da çok önemli. Yarışmalarda çocuklar; kazanmayı, kaybetmeyi, en önemlisi paylaşmayı öğreniyor. Umut ediyorum okul sporlarıyla bu sene ilçelerde dahil binlerce çocuğumuz sporla tanışır. Okul sporlarımızda, müsabakalara hızlı bir şekilde Kasım ayından itibaren başlamayı düşünüyoruz. Bununla ilgili bir toplantı yaptık. Amacımız bir önceki yıla göre hem branş sayısını ilimizde artırmak, hem de Okul ve Sporcu katılım sayısını ciddi bir şekilde artırmaktır. Bunun çabası içerisindeyiz. Bu sadece İl Müdürlüğümüzün bir faaliyeti değil. Milli Eğitim Müdürlüğü ile paydaş kurum olarak iyi bir diyalog içerisindeyiz. Desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürüne ve Şube Müdürlerine teşekkür ediyoruz. Yalova olarak okul sporları istatistiklerinde güzel bir seviye gelmek istiyoruz. Bu bağlamda biz de okullarımızı destekliyoruz. Ayrıca spor faaliyetlerinin olmazsa olmazı spor kulübüdür, bunun için okullarımızın dernekler kanununa tabi spor kulübü kurmalarını önemlidir, Yalova’da beş Okul Spor Kulübü var ancak sadece iki spor kulübünün faal durumda diğer üç tanesinin hiçbir faaliyete katılmamıştır. Okullarımız spor kulübü kurup, aktif faaliyetlerimize katılarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan Nakdi, Ayni ve Spor malzemesi yardımı alabileceklerdir” şeklinde konuştu.

Yalova’da faaliyet gösteren okulların kulüpleşmesinin önemine vurgu yapan Kaplan, malzeme desteklerinin bu statüdeki okullara yönelik olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim