Geçen sezon Yalova VİP Gençlik forması giyen Banu Karadağlı, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nin yeni ekibi Bosna Basket'e transfer oldu.
İstanbul Yenibosna’da yer alan ekip, son olarak Yalova VİP forması giyen emektar forvet Banu Karadağlı ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı. 42 yaşındaki ve 1.80 boyundaki Karadağlı, geride bıraktığımız sezonda Yalova VİP formasıyla TKB2L’de 19 maça çıkmış, ortalama 24 dakika sahada kaldığı sezonu da; 8.2 sayı, 6.2 ribaund ve 1.1 asist ortalamaları yakaladı.
"Veteranlar Turnuvalarında Dikkat Çekti"
Yeni sezonda Bosna Basket’in kaptanlığını yapacak olan Banu Karadağlı, geçtiğimiz aylarda katıldığı uluslararası veteranlar turnuvalarında göstermiş olduğu başarılı performanslarla dikkatleri çekmişti.
Geçtiğimiz Nisan ayında Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenen FIMBA MaxiBasketball Turnuvası’nda Dünya Karması forması giyen ve turnuvada 19.8 sayı ortalamasıyla en çok sayı üreten oyuncu olarak şampiyonluk kazanan Banu Karadağlı, geçtiğimiz Haziran ayında ise Antalya’da gerçekleştirilen Esba Avrupa Veteranlar Basketbol Şampiyonası’nda Bergama Gençlerbirliği formasıyla 35 yaş üstü bayanlarda Avrupa ikincisi olmuştu. Karadağlı, bu turnuvayı da 23.5 sayı ortalamasıyla kapatarak yine en skorer isim olmayı başarmıştı.

Editör: TE Bilişim