Gelecek sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginde şampiyonluğu hedefleyen Yalova VİP, Banu Karadağlı ile anlaşma sağladı. Daha önce Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nden skorer guard Hatice Damla Üredi’yi kadrosuna katan Yalova ekibi ikinci transferini ise 2014-2015 sezonunda da takımın formasını giyen uzun forvet Banu Karadağlı’ya imza attırarak gerçekleştirdi.
1973 doğumlu 180 cm boyunda ki tecrübeli oyuncu daha önce İzmirspor, Manisa Spil, Urla Belediye, Giresun Fiskobirlik, Alanya Belediye, İzmir BŞB ve Bursa Yıldırım takımlarında forma giyerken, geçen yıl Veteranlar Dünya Liginde 43 ülke arasında Avrupa’nın en iyi oyuncusu ve Dünya’nın en iyi ikinci oyuncusu seçilmişti.
Türk basketbolunun önemli değerleri Okben ve Oktay Ulubay’ın annesi olan Banu Karadağlı, yeniden Yalova takımıyla anlaştığı için mutlu olduğunu söyledi.
Yalova VİP Başkanı Murat Yapıcı,” Transferde ince eleyip sık dokuyoruz. Banu Karadağlı daha önce de bizde oynayan tanıdığımız bir isimdi. Rotasyonumuzun önemli parçası olacak. Transferin hem takıma hem de kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim