İlimizde oynanan U-16 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Müsabakalarının ilkinde Manisa ekibi Salihli Belediyespor ile Kocaeli temsilcisi Karamürsel İdman Yurdu takımları karşı karşıya geldi.

Ahmet Saraç sahasında oynanan karşılaşmayı Kocaeli temsilcisi Karamürsel İdman Yurdu Ahmet’in attığı birbirinden şık iki golle 2-0 kazanmasını bildi. Zorlu 80 dakikayı 2-0 kazanan Karamürsel İdman Yurdu turnuvaya 3 puanla başlarken iddiasını da ortaya koydu.

Ahmet Saraç Sahasında oynanan müsabakaya her iki takımda kontrollü başladı. İlerleyen bölümlerde hem ev sahibi takım Salihli Belediyespor, hem de konuk ekip Karamürsel İdmanyurdu organize ataklar geliştirerek gol aradı. Ancak rakibine oranla oyunda biraz daha etkili olan Karamürsel temsilcisi, karşılaşmanın 25. dakikasında geliştirdiği atakta serbest vuruş kazandı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ahmet, meşin yuvarlağı enfes bir vuruşla Salihli Belediyespor ağlarıyla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra oyundaki etkisini arttıran konuk ekip Karamürsel İdmanyurdu, farkı arttırmak için Salihli Belediyespor kalesine yüklenmeye devam etti. Mücadelenin 35. dakikasında gelişen Karamürsel İdmanyurdu atağında günün başarılı isimlerinden Ahmet bir kez daha sahneye çıkarak hem kendisinin hem de takımının ikinci golüne imzasını attı ve durumu 2-0’a getirerek ilk yarının skorunu belirledi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi takım Salihli Belediyespor farkı azaltmak için ataklar geliştirirken, konuk ekip Karamürsel İdmanyurdu ise hem skoru korumak hem de farkı arttırmak adına gol aradı. Ancak her iki takımın karşılıklı gelişen ataklarından başka gol sesi çıkmayınca Karamürsel temsilcisi ilk 40 dakikada bulduğu gollerle sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

 

U-16 Türkiye Şampiyonası

Stat: Ahmet Saraç Sahası

Hakemler: Ramazan Karahasan***, Erdal Minnetoğlu***, Uğur Akalp***

Salihli Belediyespor: Oktay**, İbrahim**, Fatih**, Kerem**, Kamilhan**, Doğan**, Fatih Kaçmaz**, Bayram**, Yaşar**, Onur**

Karamürsel İdman Yurdu: Oğuzhan***, Semih***, Ahmet****, Erhan***, Onur***, Gökhan***, Yasin***, Gökhan Şahin***, Yiğit***, Osman***, Mert***

Goller: Dk.25-35 Ahmet 0-2

Editör: TE Bilişim