25 Temmuz Cumartesi günü 90. Yıl Spor Salonunda düzenlenecek olan "Yalova Kurtuluş Şenlikleri İller Arası Karate Turnuvası Marmara Bölgesinden bir çok milli sporcunun katılımı ile gerçekleşecek.
Turnuvaya İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli ve Sakarya katılım gerçekleştirecek. Yapılacak olan bu turnuva ile 5-9 Ağustos tarihlerinde Erzurum da düzenlenecek olan uluslararası Palandöken Karate Şampiyonasına ön hazırlık olacak.
Karate İl Temsilcisi Mehmet Delioğlu," Geçtiğimiz ay düzenlenen Türkiye Şampiyonası düzeyine yakın bir potansiyele sahip olan turnuvada çok tecrübe kazandık yakın rakiplerimizi tanıdık ve güzel sonuçlar elde ettik. Son birkaç yıldır karatede başarı yüzdemiz arttı ve bunun la beraber bu seneki yaz spor kurslarında katılım 600 lü sayılara ulaştı şu anda aktif olarak 4 ilçemizde faaliyetlerimize devam ediyoruz" dedi.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Türkiye Şampiyonası öncesi hazırlık mahiyeti taşıyan turnuvanın Yalova'da olmasından dolayı memnuniyetini dile getirirken,  alt yapı ve tesis olarak Yalova'nın bu tür organizasyonlara her zaman ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.
Yalova'daki faaliyette merkezden Mehmet Güney, Muhammet Ali Delioğlu, Serkan Kulavuz, Kadir Kulavuz yanı sıra Çınarcık'tan Mustafa Canan Taş, Altınova'dan Rafet Metin Çetinkaya, Çiftlikköy'den Halil İbrahim Yüksektepe, Taşköprü'den Ahmet Güney katılacak.
Editör: TE Bilişim