Şampiyonada  Azerbaycan, Ermenistan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, Kırgızistan, Ürdün, Peru, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye ile birlikte 13 farklı ülkeden 10`u unvanlı olmak üzere 400`e yakın sporcu hamlelerini gerçekleştiriyor.
Hedeflerinin İstanbul’daki turnuvadan madalyalarla dönmek olduğunu belirten Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat,” Azerbaycan, Ermenistan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, Kırgızistan, Ürdün, Peru, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye ile birlikte 13 farklı ülkeden 10`u unvanlı olmak üzere 400`e yakın sporcu yarışıyor. İlimizi ve ülkemizi temsilen ise Yalova Belediye Spor Kulübü ve Altınkale Spor Kulübü sporcuları yer almaktadır. Sporcularımıza güveniyoruz inşallah ilimize ve ülkemize 4.Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvasından madalyalar kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Yalova kafilesinde Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat’ın yanı sıra Arda Canbulan, Şamil Aliyev ve Elfida Avcı antrenörlük yaparken, Elif Akkaya ve Özlem Dal ise idarecilik yapıyor. Tamer Aliyev, Berrin Çalışkan, Çınar Uzun, Yiğit Akkaya, Arda Yusuf Yalçın, Güray Kaan Tiryaki, Nurseda Dal, Baturay Altay, Bengisu Altay, Ecrin Avcı, İrem Yavuz, Şanver Kızılay, Deniz Dirikolu, Ece Naz Sönmez, Zeynep Emine Duran ise turnuvada ter döken sporcularımız arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim