Bölgesel Amatör Lig 11. Grubun 3. Haftasında yaşanacak derbi heyecanı öncesinde Altınova Belediyespor Genel Kaptanı Muhsin Kaya, fair-play çağrısı yaptı.  Yalova takımlarının mücadelesinde taraftarların 2 takıma da sahip çıkması gerektiğini savunan Kaya, Çanakkalespor FK maçında yaşadıkları hakem faciası sonrasında Yalova hakemleri 10 kat daha iyi yorumunda bulundu. 
“Yalovalı futbolseverler 2 takımada sahip çıkmalı”
Çanakkale yenilgisini unuttuklarını ve bu hafta Yalova derbisine çıkacaklarını belirten Kaya,” 
Çanakkalespor maçı bizim için geride kaldı. Artık kafamızdan bu yenilgiyi çıkardık. İnanıyoruz ki; önümüzdeki haftalarda bu mağlubiyeti telafi edecek şans bulacağız. Şimdi önümüzde Yalovaspor maçı var. Güzel ve zevkli bir karşılaşmayı futbolseverlere izlettireceğiz. Şunu belirtmeliyiz ki; hakem hatalarını da görüyoruz ve Yalova takımlarına karşı il dışındakilerin bir düşmanlık beslediği açıkça ortada. Burada birbirimize destek olmalıyız. Yalovalılar, iki takıma da sahip çıkmalı. Yalovaspor da Altınova da Yalovalıların takımı” dedi.
“Dostluklar bizim için önemli”
Skordan çok dostluğun ön planda olması gerektiğine vurgu yapan Altınova Belediyespor Genel Kaptanı Muhsin Kaya, “Yalovaspor ile Altınova Belediyespor, kardeş takımlardır. Elbette ki Yalovaspor, bu ilin markalaşmış ve yıllardır profesyonel liglerde mücadele göstermiş bir takımdır. Yalovaspor’a herkesin sahip çıkması gerekir. Biz de Yalovaspor’u çok seviyoruz ve hiçbir zaman iki takım birbirine düşman olamaz. Bu maçta da her şeyden çok dostluk önemli ve maçtan çıkacak sonuç kadar iki takımın da kardeşliği herkes için önemlidir” şeklinde konuştu.
Kaya, Çannakespor maçında hakem faciasına uğradıklarını dile getirerek İl dışından gelen hakemlerin genelde aleyhlerine karar verdiklerini bunun önüne geçilmesi ve taraftarsız bir yönetim istediklerini söyleyerek sözlerine nokta koydu. 
Editör: TE Bilişim