İptal kararını yapılan belediye meclisi görüşmelerinde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 80 milyon liralık spor yatırımını belediye bütçesi ile gerçekleştiremeyeceklerini söylemesinin ardından öğrendiklerini ifade eden Keser, “Bu karara saygı duyuyoruz ancak, ilerleyen zaman içerisinde yapılacak spor destek ve yatırımlarını da merakla bekliyoruz” dedi.

Yalova Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 2013 yılında dönemin bakanı Suat Kılıç ve belediye başkanı Yakup Koçal arasında imzalanan protokolle Yalova'da içerisinde Atatürk Stadyumu ile eski spor salonunun da olduğu 35 dönümlük alanın Yalova'ya devri ve sonrasında Yalova Belediyesi tarafından 80 milyon liralık spor yatırımı yapılmasını karar verilmişti.

Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Harun Keser,”Yalova’nın spor merkezinden taşınmayacak olmamız sevindirici. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın aldığı karara saygı duyuyoruz. Ancak bizde ondan gelecekte ki spor yatırımlarını açıklamasını bekliyoruz. Başkanımızın spor camiasından gelen bir isim ve istek ve arzularımızı harfiyen bilmektedir” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim