Grubun iddialı ekiplerinden komşumuz olma niteliği de taşıyan Gebzespor yaptığı transferlerle dikkat çekiyor. Sultanorhanspor ise tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hazırlanırken tam bir kapalı kutu olarak göze çarpıyor. Bu yıl BAL’da ikinci senesini yaşayacak Çayırovaspor’un ise grupta sürprize imza atması muhtemel takımlar arasında başı çekiyor.

“Gebzespor"
Grubumuzdaki profesyonel lig deneyimi olan 2 takımdan biri olan Kocaeli ilçesinin takımı mor menekşeler 2 sezon öncesinde BAL'a düştüler. Geçtiğimiz yıl ilk kez Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Gebzespor ligi 6.sırada noktaladılar. Grubunda 26 maçta 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldılar. Rakip filelere 42 gol atıp, kalelerinde 39 gol gördüler ve 39 puanla ligi noktaladılar. Sıralamada Kartepe Suadiye, Çayırovaspor ve İzmit Belediyespor'un üzerinde bitirdikleri için otomatik olarak ligde kaldılar. Teknik Direktörlüğünü Eyüp Tutuçuoğlu'nun yaptığı Gebze temsilcisi Düzcespor'dan kaleci Samet Gündüz, Eskişehir Demirspor'dan kaleci Mustafa Yılmaz, Bozüyükspor'dan İsak Topcu, Gaziosmanpaşaspor'dan Kadir Deliömeroğlu, Bartınspor'dan Kaan Demircan, Meskispor'dan Recep Göktaş, Vefaspor'dan Erdi Taşkent, Zonguldak Kömürspor'dan Ahmet Bağış ile anlaşmaya vardı. Maçlarını 20 Bin kişi kapasiteli stadında oynayan mor menekşeler iç sahada önemli bir taraftar topluluğu karşısında maçlarını oynuyor.

“Sultanorhanspor”

Bölgesel Amatör Lig'e yeni yükselen Kocaeli Gebze'nin takımı olan Sultan Orhanspor tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek. Geçtiğimiz yıl Kocaeli SÜper Amatör Lig B Grubu'nda 22 maçta 18 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi aldılar. 68 gol atıp, kalelerinde 17 gol gördüler ve 57 puan ile klasman grubuna kaldılar. Klasman Grubunda da oynadığı 14 maçta 10 galibiyet, 2 yenilgi ve 2 beraberliğin ardından 32 gol atıp kalelerinde 10 gördüler ve 32 puanla grubu lider tamamlayıp Bölgesel Amatör Lig'de oynamaya hak kazandılar. Teknik Direktörlüğünü Ramiz Soydaş'ın yaptığı Gebze temsilcisinde dış transferde Erdekspor'dan Arda Karakurt, Kilimli Belediyespor'dan Emin Erol, Yenibosnaspor'dan Serkan Uzun, Etimesgut Belediyespor'dan Emrah Sürücü, Erzin Belediyespor'dan Eyüp Ataş, Gebzespor'dan Muhamber Öz ve Oğulcan Varol, Bartınspor'dan Resul Furkan Demir, Sultangazispor'dan Engin Küçük, Sorgun Belediyespor'dan Emre Arslan, FC Gaoussou (Mali) Boubaccar Salamanta'yı kadrosuna kattı.

“Çayırovaspor”

Kocaeli ilçesinin bir başka takımı da Çayırovaspor. Kocaeli'nin Çayırova ilçesinin takımı Çayırovaspor, geçtiğimiz sezonda BAL'da mücadele etti ve ligi 8.sırada tamamladı. 26 maçta 9 galibiyet, 7 beraberlik, 10 mağlubiyet ile rakip filelere 42 gol atıp, kalesinde 32 gol gören ve 34 puan toplayan Çayırovaspor, Gebzespor'un 6.olduğu bir grupta 8.sırada tamamladı. Bu grupta Kocaeli
ilçesinde küme düşen takımlar ise 9.sırada bitiren İzmit Belediyespor ile 13.sırada bitiren Kartape Suadiyespor oldu. Teknik Direktörlüğünü Tamer Köksal'ın yaptığı Çayırovaspor'da dış transferde Kocaeli Sultanorhanspor'dan Mehmet Yılmaz, Eyüpspor'dan Aytaç Uçar, Gebzespor'dan Yılmaz Mert Tükel, Gebzespor'dan Mehmet Kutay Şenyıl, Darıca Gençlerbirliğispor'dan Tayfun Keskinoğlu'nu kattı.

Editör: TE Bilişim