30 Mart Çarşamba günü oynanan U-19 Ligi play-off final maçında Yalovaspor ile Altınova Belediyespor karşı karşıya gelmişti. Ahmet Saraç sahasında oynanan maçı konuk ekip uzatma bölümlerinde bulduğu gollerle 3-1 kazanmayı başarmış ve kupasını Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Enver Doğruyol’un elinden almıştı.
Ancak Yalovaspor yönetimi ve teknik heyeti final maçında Altınova Belediyespor’un cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle Futbol İl Temsilciliğine ve Tertip Komitesine itirazda bulundu. 
Yaşanan bu olay sonrasında Tertip Komitesi, Altınova Belediyesporlu oyuncu Mustafa Serhat Kaptan’ın cezasının devam ettiğini tespit ederken 1 haftalık itiraz süresini beklemesinin ardından Yeşil Sarılı Kulübü’n itiraz etmemesi sonrasında Futbol Müsabaka Talimatının 22. Maddesi F Fıkrası gereğince maçın hükmen 3-0 Yalovaspor’un kazandığına karar verdi. 
Böylelikle Yalova’yı U-19 Türkiye Şampiyonasında da kimin gideceği de belli oldu. Aldığı hükmen galibiyet sonrasında Yalovaspor U-19 Liginde şampiyon olurken Türkiye Şampiyonasına da gitme hakkını elde etti
Editör: TE Bilişim