Yalova’yı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek olan Altınova Belediyespor’un, bugün yapılacak kura çekimi ile Ziraat Türkiye Kupası ön eleme turunda ki rakibi belli olacak. 
2015-2016 sezonu Ziraat Türkiye Kupası ön eleme turu kura çekimi, 20 Ağustos 2015 Perşembe günü yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonu’na ait Beykoz-Riva'da yer alan idari merkezinde gerçekleştirilecek kura çekimi, saat 15.30'da başlayacak.
Altınova Belediyespor Genel Kaptanı Muhsin Kaya, “Ziraat Türkiye Kupası’nda gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ön elemede ki rakibimiz belli olacak. Kura da bizim için en hayırlı rakibin gelmesini arzu ediyoruz. Yalova’nın ve Altınova’nın adını en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi. 
Bölgesel Amatör Lig'den Altınova Belediyespor'un yanı sıra Türkiye Kupası ilk turunda Adıyaman 1954 Spor, Ağrı Gençlerbirliği, Yeni Amasyaspor, Arhavispor, Bilecik İl Özel İdaresi, 12 Bingölspor, Bucak Belediyespor, Çankırı Belediyespor, Edirnespor, Yüksekova Belediyespor, Eğirdirspor, Sarıkamış Belediyespor, Yeşil Kırşehirspor, Kızıltepe Fıratspor, Muş Demirspor, Nevşehirspor GK, Kurtalanspor, Sinopspor, Utaş Uşakspor, Aksarayspor 1989, Karaman Belediyespor, Kırıkkalespor, Bartınspor, Iğdır Arasspor, Kilis Belediyespor, Osmaniyespor, Serhat Ardahanspor, Yozgatspor 1959 ve Tatvan Gençlerbirliği mücadele edecek takımlar oldu.
2013-2014 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası 1. Turunda ilimizi Armutlu Belediyespor temsil etmiş ve 3. Lig ekibi Yeşil Bursa A.Ş.'ye 1-0 mağlup olmuştu. 2013-2014 Altınova Belediyespor evinde ağırladığı Dardanelspor'a 2-0 mağlup olunca kupaya ilk turda veda etmişti. Geçen sezon ise Sarı Yeşilliler ilk turda Tekirdağspor'a deplasmanda 3-0 mağlup olarak elenmişti.
Editör: TE Bilişim