Ziraat Türkiye Kupası’nda ilimizi temsil edecek olan Altınova Belediyespor ön eleme turunda Bilecik İl Özel İdaresispor ile karşılaşacak. 2 Eylül Çarşamba günü Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumunda oynanacak karşılaşma 16:00’da başlayacak.  Sarı Yeşilliler Ziraat Türkiye Kupası’nda Yalova’yı 2 kez daha temsil etmişti. 
Gidebilecekleri yere kadar gitmek istediklerini belirten Altınova Belediyespor Genel Kaptanı Muhsin Kaya,” Ziraat Türkiye Kupası’nda rakibimiz Bilecik İl Özel İdaresispor oldu. Evimizde oynayacağımız maçı kazanıp kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” dedi. 
2015-2016 sezonu Ziraat Türkiye Kupası ön eleme turu kurası TFF'nin Beykoz-Riva'da yer alan idari merkezinde çekildi. Kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu ve Amatör Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Futbol Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ile ön eleme turunda mücadele edecek BAL Ligi takımlarından temsilciler katıldı.
Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Ali Düşmez, "30 ilde profesyonel heyecan yaşanacak. Bu anlamda Türkiye Futbol Federasyonu için Ziraat Türkiye Kupası büyük önem taşıyor. BAL Ligi'ni de futbolun gelişim merkezi olarak gördüğümüz için çok önemsiyoruz. Tüm Türkiye'yi kucaklayan bir Ziraat Türkiye Kupası etkinliğimiz var. 30 BAL Ligi takımımıza ön eleme yaptırıyoruz. Daha sonra 15 takım kalacak ve bu takımlar 1. Turdan itibaren devam edecek. Geçmiş yıllarda Cizrespor örneği var. Çok başarılı olmuşlardı. Onun dışında Tatvan Gençlerbirliği, Niğde Belediyespor gibi BAL Ligi takımlarımız; profesyonel takımlarla hatta Süper Lig takımlarıyla eşleşti. Çok da başarılı maçlar çıkardılar. Ülke futbolunun gelişmesi açısından Türkiye Futbol Federasyonu'nun Yönetim Kurulu olarak bu turnuvayı çok çok önemsiyoruz. Kura çekiminde bölgeselliğe önem verdik. Bu nedenle 30 takım, bölgesel olarak ayrıldı. Herkese başarılar diliyorum" dedi.
Tek maç eleme usulüne göre oynanacak ön eleme turu müsabakaları sonunda rakiplerini eleyen 15 takım bir üst tura çıkmaya hak kazanacak.
Editör: TE Bilişim