Yalova’da geleneksel hale getirilen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası için geri sayım başladı. Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, turnuvanın teknik toplantısının 7 Ekim Çarşamba günü yapılacağını açıkladı. 
Voleybol Yalova İl Temsilciliği ve Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek Kurumlar Arası Voleybol Turnuvasının müsabaka talimatı doğrultusunda koşulların belirlenmesi için teknik toplantı önümüzdeki günlerde yapılacak.
Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası talimatı Maçlar, uluslar arası voleybol oyun kurallarına göre oynanacak. Takımlar 1 antrenör, en az 6, en fazla 12 oyuncudan teşekkül edecek. Takımlar, bay ve bayan olarak karma oluşturulabilecek. Oyuncular en az 15 yaşını tamamlamış olacak. Üst yaş sınırı ise olmayacak. Takım kıyafetleri forma, şort, tayt, spor ayakkabısından oluşacak. Formalar ve şortlar aynı renkte olup, formanın önünde ve arkasında, şortun ön yüzünde numaralar bulunacak. Teknik toplantıda verilen kurumların yetkili makamlarınca onaylanmış takım listeleri maç süresince geçerli olacak. Değişiklik yapılmayacak. Maçlar lig usulüyle oynatılacak. Takımlar, müracaatlara göre gruplara ayrılacak. Maçlar, 4 adet hakem ile oynatılacak olup, çizgi hakemleri olmayacak. Maç saatleri ve günleri, teknik toplantıda belirlenecek. Takımlarda kesinlikle lisanslı veya profesyonel oyuncu oynatılmayacak. Tespit edildiği takdirde takımlar hükmen mağlup sayılacak. Kurum sorumlularının nezareti altında maçların fair- play kuralları çerçevesinde oynatılması sağlanacak. Takım kaptanları aynı zamanda antrenörlük yapabilecek. Maçlar 3 set üzerinden oynatılacak olup, yarı final ve final maçları 5 set üzerinden oynatılacak. Ödül töreni turnuvanın final müsabakasının akabinde yapılacak. Her maç öncesi takımlar listelerini söz konusu müsabaka içinde hakemlere verecek. Takımlar müessese personeli dışında 2 tane oyuncuyu maçlarda oynatabilecek ve takım listelerinde belirtilecek. Maçlarda libero sistemi uygulanmayacak. Turnuva katılım ücreti, katılan takımların sayısına göre belirlenecek ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yatırılacak.
Editör: TE Bilişim