Koronavirüs(COVİD-19) salgını nedeniyle amatörlerde kalan maçların oynanamayacak hale geldiğini belirten Güneş, Yalovaspor’un Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğu hak ettiğini ve bunu da alacağına inandığını söyledi.

“Liglerin devam etme ihtimali zayıf”

Sezonun kalan kısmıyla ilgili değerlendirmede bulunan Sarı Yeşilli ekibin başarılı çalıştırıcısı,”Maçlar oynanamaz hale geldi. Hepimiz futbolu özledik. Yapılacak son toplantının ardından her şey netlik kazanacak. Ancak liglerin oynanma ihtimali çok zayıf. Maçların oynanması çok sakıncalı. Zor bir durum ve süreçteyiz. Yaklaşık iki aydır da görüşemiyoruz kimseyle. Ne kadar zor durumda olduğumuzun göstergesi. Keşke ligler bitseydi ve gerçek şampiyon belli olsaydı. Play-out mu oynardık yoksa Yalovaspor’un çıkmasının ardından direkt mi BAL’a yükselirdik, belli olurdu. Ancak şimdilik bu kesin değil” dedi.

“BAL’da başarı hedefimiz var”

Altınova Belediyespor Teknik Direktörü Güneş,” Altınova Belediyespor olarak yönetimimizle sürekli görüşüyoruz. Diyaloglarımız sürekli devam ediyor. Önümüzdeki sezon BAL’da hedefimiz tabii ki olur. Maçlar bittikten sonra oturup konuşmamız lazım. Yüz yüze bir süredir görüşemiyoruz. Telefondan ön görüşme yaptık. Ligler nasıl başlar nasıl devam eder, Ramazan ayından sonra konuşuruz. Ben transfer için görüşmelere başladım. Genç oyuncu grubuyla görüşmelerim oluyor. Önümüzdeki sezon yapılanması netleştikten sonra transfer çalışmalarımız hız kazanacak. Altınova hedefsiz iş yapmaz. Belediye başkanımız, kulüp başkanımız ve yöneticilerimizin olduğu yerde mutlaka hedefimiz olur. Ancak eski harcanan paralar harcanmaz. Durumlar ortada. Çok büyük krizden geçiyoruz. İnşallah bu süreci en kısa zamanda atlatırız. Sağlık her şeyden önemli. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“Yalovaspor’un TFF 3. Ligine yükselmesini camia olarak arzu ediyoruz”

Yalovaspor’un Yalova’nın marka değeri olduğunun altını çizen Abdurrahman Güneş,” Yalovaspor’un her zaman değeri ve önemi bizlerde farklıdır. Futbolcusundan başkanına, yönetiminden taraftarına kadar hepsini seviyoruz. Yalovaspor’un 3. Lig’e çıkmasını camia olarak biz de istiyoruz. Sonuçta ilimizin takımı. Yalovaspor hak etti ve Allah yardımcıları olsun. Yalova’ya karşı hiçbir zaman art niyetimiz olmadı ve olamaz. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral da Yalovaspor’u ve Yalova’yı çok seviyor. Kendisi de hep sahipleniyor. Yalovaspor çıktıktan sonra bizim de üst lige çıkmamız söz konusu. Lideriz ve üç haftaya girerken en yakın rakibimizin üç puan önündeyiz. Çınarcık maçını kazandıktan sonra 5 puan farkla liderlik koltuğundayız. Son durumları bekliyoruz. Biz bu sene kadromuzla, yönetimimizle, kulüp başkanımızla, belediye başkanımızla hak ettiğimizi düşünüyorum. Bizim kendi durumumuz bizi ilgilendiriyor. Maçlar oynanmayacağıyla ilgili kesin duyum aldım. Oynanırsa çok büyük sıkıntılar doğabilir. Profesyonel liglerde tahliller olup sağlık kontrolleri yapılacak ancak amatörde aynı şeylerin olması zor. TFF’nin, şampiyon olanların hakkını verecektir diye düşünüyorum. İnşallah Yalovaspor da hak ettiği şampiyonluğu alacak. Biz de şampiyonluğumuzu alırız ve BAL’a çıkarız” dedi.

Editör: TE Bilişim