Yayın sıkıntısı çeken işletmeci Gökhan Duman, Lig Tv’yi mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Yalova’nın uğrak mekanlarından olan Cafe Tea’de yaşanan Lig TV yayın sıkıntısı mahkemeye taşınıyor. Fenerbahçe – Shaktar Donesk maçını satın alan İşletmeci Gökhan Duman, maçta ilk 35 dakika boyunca yayının gelmemesi üzerine büyük bir mağduriyet yaşamıştı. Müşterilerine karşı mahçubiyet yaşayan İşletmeci Duman, beceriksizliğin kendilerinden değil fahiş fiyat politikası ve yayın sıkıntısı yaşatan Lig TV’nin olduğunu dile getirdi.
‘400 müşterimiz mağdur oldu’
Yalova’da 4 işletmecinin aynı sıkıntıyı yaşadığını ifade eden Yalova Kahveciler Derneği Başkanı Gökhan Duman, “D Smart’a Shaktar Dones – Fenerbahçe Maçı için 2 bin lira para ödedik. Fakat daha sonra ikini maçı Lig TV’ye sattılar. Bu sefer Lig TV tek maç için bizden 750 TL para istedi. Biz gerekli ödemeleri yaptık fakat maçın ilk 35 dakikası yayın gelmedi. Ancak ikinci yarı maç izlenebildi. Buna rağmen müşterilerimizin çoğu işletmemizi boşalttılar. Bu maçta yaklaşık 400 kişi vardı. Büyük bir mağduriyet yaşadık. Alınan maç ücretleri müşterilerimize geri iade edildi. Müşterilerimize sorunu anlatmak için yoğun çaba sarf ettik. Lig TV’nin müşteri temsilcileri ile dakikalarca telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Fakat bir işe yaramadı aradan günler geçmesine rağmen hiçbir yetkili bizimle iletişime geçmedi” dedi.
‘Lig TV’yi mahkemeye veriyoruz’
Süreci mahkemeye taşıayacaklarını ifade eden Duman, “Avukatlarımız ile gerekli incelemeleri ve görüşmeleri gerçekleştirdik. LİG TV’yi mahkemeye vereceğiz. Yaşadığımız mağduriyet işletmemize ciddi zarar verdi. Açtığımız mahkemeyi kazanmamız durumunda sezon boyunca lig tvyi ücretsiz yapacağız. Zaten müşterlerimize ilk hafta sezon maçlarını bedava yaptık. İkinci hafta ise cuzi bir maç ücreti alıp bu sefer içeçekleden para almayacağız” ifadelerine yer verdi.
‘Mağdur olan vatandaşlar oluyor’
Lig TV her şehirde farklı bir fiyat uygulaması olduğunu ifade eden Duman, “Bu sene lig tv işletmelerden 16 bin TL para aldı. Yalova bu fiyatı kaldırmaz. Geçtiğimiz sene 9 bin 300 TL almıştık. Fakat Yalova’daki bazı işletmeler erken hareket etti ve bu rakam 16 bin liraya kadar çıktı. Durum böyle olunca mağdur olan taraf vatandaş oluyor, 5 liraya izleyeceği maçı 10-15 liraya izliyor. Yani lig tv Yalova’yı büyük şehirlerle aynı kefede tutuyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim