Portekiz’in Guimarães kentinde yapılacak Masa Tenisi Gençler Avrupa Şampiyonası bugün başlıyor. 14-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak şampiyona için Milli takımlarda olan 1 antrenörümüz ve 6 sporcumuz bu kente gitti.
40 ülkeden 600 sporcunun mücadele edeceği 60. Masa Tenisi Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, toplam 16 sporcu ile takım ve ferdi müsabakalarında mücadele edecek.
Antrenörlüklerini Babür Üstündağ, Halil Adak, Kadri Kocacenk ve Ömer Koca'nın yapacağı  Genç ve Yıldız Milli takımlarımızda Genç Erkeklerde, Talha Yiğenler (Beşiktaş), Umut Emre Başsan ve Tugay Yılmaz (Yalova Belediyespor), Zihni Batuhan Şahin (Çukurova Üniversitesi), Genç Kızlarda, Simay Kulakçeken (Bursa Büyükşehir), Betül Nur Kahraman (Kocasinan Belediye), Aybüke Öner (Çukurova Üniversitesi), Gülpembe Özkaya (Fenerbahçe), Yıldız Erkeklerde, Ulaş Akdağ (Etimesgut Belediye), İbrahim Aktuğ (Fenerbahçe), Kaan Dönmez ve Yücel Ocak (Yalova Belediyespor), Yıldız Kızlarda, Şükran Cangir (Batman Belediye), Ece Haraç (Yalova Belediyespor), Betül Töz (Kocaeli Kağıtspor), Özge Yılmaz (Kocasinan Belediye) yer alıyor.
Takım maçlarında Genç Erkek Milli takımımız, C grubunda Rusya, Almanya ve İspanya, Genç Kız Milli takımımız, D grubunda geçen yılın Avrupa ikincisi Sırbistan, Almanya ve Polonya, Yıldız Erkek Milli takımımız, A grubunda geçen yılın Avrupa Şampiyonu Rusya, İtalya ve Ukrayna, Yıldız Kız Milli takımımız ise B grubunda Fransa, Belarus ve geçen yılın Avrupa ikincisi Polonya ile karşılaşacak.
Beş gün sürecek olan takım maçlarının ardında, gençler ve Yıldızlarda tekler, çiftler ve karışık çiftler ferdi maçları yapılacak. 

Editör: TE Bilişim