Dönüş yolunda Orhangazi’de PAB Yalova Derneği Başkan Yardımcısı Caner Dinçer, eski milli bisikletçi Bülent Yüksekol, PAB Yalova üyelerinden Mert Tunca’dan oluşan ekip tarafından karşılanan Arkış, Orhangazi ve Güneyköy’de verilen molaların ardından Yalova’ya birlikte pedalladı.

5 Ağustos tarihinde Soma’da yaşanan maden kazasının unutulmaması için farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkan Nurkan Arkış 5 Ağustos 2014’de Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından Soma’ya uğurlanmıştı.  11 Ağustos’ta İstinye’ye varan ve tersane alanında Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve vatandaşların alkışlarla karşıladığı Arkış, “En büyük yardımcım dualarınız oldu” dedi.

Soma’dan getirdiği madenci bareti, sembolik kömür ve madenci heykelini Sarıyer Belediye Başkanı Genç’e hediye edeceğini söyleyen Arkış, “Hedeflediğim gibi pedal çevirerek Soma ziyaretimi gerçekleştirdim. İlk gün Cuma namazından sonra madencilerimizin kabirlerini ziyaret ettim. Daha sonra ise İstanbul’dan Soma’ya gönderdiğim oyuncakları şehit madencilerin çocuklarına hediye ettim. Soma’ya girdiğiniz andan itibaren yaşanan facianın hüznü sizi sarıyor. Bu yolculuğumda en büyük yardımcım dualarınız oldu, destek olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

İstanbul’dan Soma’ya gönül köprüsü kurarak 650 kilometre pedal çeviren Nurkan Arkış, Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için bir müze kurulacağını, ziyareti gerçekleştirdiği bisikletini de bu müzeye bağışlayacağını belirtti.

1974 yılından bu yana bisiklet sporu ile uğraşan ve Soma yolculuğu için 2 ay süresince antrenman yapan Eski Milli Sporcu Nurkan  Arkış, tura yıllar önceki takım arkadaşı Faik Yağcı ile birlikte çıkmıştı.

 

Editör: TE Bilişim