4-14 Şubat tarihleri arasında Yalova’da kamp yapan Kadın Milli güreş takımı sporcularını, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ziyaret etti. 90. Yıl Spor Salonu'nda yapılan idmanı izleyen Başkan Aydın, Kadın Güreş Milli Takımı ve Teknik Direktörü Efrahim Kahraman ile sohbet edip bilgi aldı.
16 Şubatta İsveç’te düzenlenecek turnuvaya katılacak olan milli takımda hazırlıkların son derece iyi gittiğini belirten teknik direktör Efrahim Kahraman, Türkiye Şampiyonası'nın ardından Yalova’da kampa girdiklerini belirterek kamp çalışmaları hakkında Başkan Aydın’a bildiler verdi. Başkan Musa Aydın ise yaptığı açıklamada Kadın güreşinin son yıllarda çıtayı yükselttiğini belirterek artık tüm sikletlerde dereceye girecek önemli sporcularımız var. Ben geçen seneki başarımızın üstüne koyarak 2018 yılında çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Tüm sporcularımıza İsveç’teki şampiyonada başarılar diyorum” şeklinde konuştu.
Edirne'de yaptıkları ilk kampta sporcuların performanslarını test ettiklerini ifade eden Kahraman, "Burada kamp yapmamızın sebebi İsveç'te yapılacak Uluslararası Graffing Turnuvası. Asıl hedefimiz ise 2020 Tokyo Olimpiyatları. 2017 bizim için çok başarılı bir yıl oldu. Çıtamız yükseldi ve hiçbir zaman düşürmek istemiyoruz. Bu yıl da biraz dolu geçecek. Akdeniz Oyunları var. 23 yaş altı takımların yine Avrupa Şampiyonası İstanbul'da olacak. Macaristan'da 22-28 Ekim'de Dünya Şampiyonası var. Tabii onlar için de hazırlıklarımız sürüyor." diye konuştu.
16 Şubat tarihinde İsveç’e gidecek olan milli takım kafilesinde şu isimler Evin Demirhan, Aysun Erge, Bediha Gün, Mehlika Öztürk, Elif Jale Kızılırmak, Derya Bayhan, Aslı Tuğcu, Buse Tosun, Burcu Üğdüler, Yasemin adar bulunuyor. 16 Şubat tarihinde İsveç’e gidecek olan Mili takım kafilesi 19 Şubat’ta yurda dönecek

Editör: TE Bilişim