17-21 Eylül tarihleri arasında Slovakya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarını tamamlayan minderin sultanları, İstanbul’a geçtikten sonra hava yoluyla bu ülkeye uçacaklar. İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda önemli dereceler elde eden Genç Bayanlar Güreş Milli Takımı başarısını Slovakya’da da tekrarlamak istiyor.

Yalova’da başarılı bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Genç Bayanlar Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Murat Gençtürk,” Avrupa Şampiyonası’nda tarih yazmıştık. Bunu Slovakya’daki Dünya Şampiyonası’nda da tekrarlamak istiyoruz. Ciddi rakiplerimiz var. Bunun bilinci ile Yalova’da şampiyonaya hazırlandık. Tüm sporcularımız ablalarını örnek alarak Dünya Şampiyonasına odakladı. Slovakya’da Türk kadınının gücünü tüm Dünya’ya göstereceğiz” dedi.

Genç Bayanlar Güreş Milli Takımının teknik ekibinde Teknik Direktör Murat Gençtürk, antrenörler Volkan Sultansuyu, Abdulmuttalip Melek, Engin Bakay, Büşra Kenger bulunuyor.

Sporcu kafilesinde ise Derya Bayhan, Aynur Erge, Ecem Sezer, Zeynep Yetgil, Sinem Köroğlu, Ece Bakay, Nurife Duman, Özge Fındıkçı, Şule Kabak, Elmas Çelik, Gamzenur Adakan, Cansu Aksoy, Aslı Demir, Kadriye Aksoy, Tuğba Kılıç, Vahide Nur Gök, Ayşegül Özbeğe ve Mehtap Gültekin yer alıyor.

Editör: TE Bilişim