Türkiye Genç Bayanlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Gençtürk,” 15 gün sürecek Milli takım kampında haftanın 6 günü, günde 2 antrenman ile kondisyon ve teknik taktik çalışmalarla yoğun bir şekilde şampiyonaya hazırlanacağız, hedefimiz takım halinde kürsüde yer alma inşallah muvaffak oluruz” dedi.
Minderin sultanlarına başarılar dileyen Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Metin Kaplan: “Slovakya’da yapılacak Dünya Şampiyonası için ilimizde kamp yapan tüm sporcularımızın ve teknik heyetin verimli kamp süreci geçirmelerini temenni ediyorum. Sporcularımıza başarılar dilerken ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Genç Bayanlar Milli takımı Türk spor tarihinde bir ilke imza atarak Gençler Avrupa Şampiyonasında üçüncülük kazanırken, İstanbul'da yapılan Uluslararası Gençler Güreş Turnuvası’na 185 puanla takım halinde ikinci, Romanya'da yapılan Uluslararası Genç Bayanlar Güreş Turnuvasın da ise takım halinde takım halinde dördüncü olmuştu.

Genç Kadın Milli Takımında Altınova Tersaneler Spor Kulübü’nden Derya Bayhan’ın yanı sıra sporcu kafilesinde Aynur Erge, Ecem Sezer, Zeynep Yetgil, Sinem Köroğlu, Ece Bakay, Nurife Duman, Özge Fındıkçı, Şule Kabak, Elmas Çelik, Gamzenur Adakan, Cansu Aksoy, Aslı Demir, Kadriye Aksoy, Tuğba Kılıç, Vahide Nur Gök, Ayşegül Özbeğe ve Mehtap Gültekin yer alıyor.

Editör: TE Bilişim