U-23 Dünya Güreş Şampiyonası Hazırlık Kampı’nda yer alan Altınova Belediyesporlu güreşçi ve antrenör Murat Gençtürk, Antalya’nın Gazipaşa İlçesine gitti. Minderin sultanları, 3,5 yıl Yalova’da görev yapan Nurullah Kaya’yı unutmayarak ziyaret ettiler.
Antalya’daki hazırlık kampında 10 bayan güreşçi ile çalışmalarına tam gaz devam ederken, Gazipaşa Kaymakamı  Nurullah Kaya,  spor ve sporcuya her zaman her yerde destek olduğunu, ve destek olmaya devam edeceğini söyledi. 
3,5 yıl Altınova’da görev yapan Nurullah Kaya,” Gençlerin  boş zamanlarında spor yapmaları yönünde Altınova Tersaneciler ile görüşme yaparak kulüp kurulmasında öncülük ettik. Minder güreşi, yağlı güreş, boks, halter, atletizm olmak üzere birçok alanlarda kurs açılarak gençleri spora teşvik ettik Yetiştirilen sporcular, Edirne Kırkpınar yağlı güreşleri, iller arası müsabakalar, Türkiye Şampiyonaları olmak üzere Olimpiyatlara bile katıldılar. 500 lisanslı sporcu ve 35 altın madalyayı Altınova ilçesine kazandırdılar. Altınovalı genç sporcuların başarıları ile Yalova’nın Altınova ilçesinin adını Türkiye geneli ile Dünya’ya duyurdular” dedi.
17 -20 Kasım 2017 tarihleri arasında Polonya’nın başkenti  Varşova’da düzenlenecek U23 Dünya   Güreş Şampiyonası hazırlık kampında Altınova Belediyespor’dan antrenör Murat Gençtürk’ün yanı sıra sporcular Evin Demirhan, Fikriye Gök, Bedia Gün, Ayşe Vatansever, Derya Bayhan, Aslı Tuğcu,  Buse Tosun, Beste Altuğ, Özlem Göldağ ve Elif Yılmaz yer alıyor.

 

Editör: TE Bilişim