Bu yıl 44.’sü gerçekleştirilecek olan Yaşar Doğu Büyükler  Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvasına Yalovalı bayan güreşçilerde katılacak. Edirne’de yapılan Büyük Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonasında ikinci olarak büyük sükse yapan minderin sultanları, İstanbul’da madalya kovalayacak.
05-07 Şubat 2016 tarihlerinde  İstanbul’da yapılacak Uluslararası  44. Yaşar Doğu Büyükler  Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvasına ilimizden Sümeyye Sezer, Fikriye Gök, Sinem Çisem Doğdu, Derya Bayhan, Özlem Göldağ, Cemile Unudan, Aslı Tuğcu, Buse Tosun, Beste Altuğ ve Nuray Karadağ katılacak sporcularımız. 
Milli Takım Antrenörü Murat Gençtürk,” Kamp sürecini en iyi şekilde değerlendirdik, verimli çalışmalarımızın karşılığını alacağımıza inanıyoruz 10 Bayan güreşçimizde madalya için mindere çıkacak ve inşallah hedefimiz olan Avrupa Şampiyonası vizesi alacağız” dedi.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan,” Uluslararası Büyükler Serbest Yaşar Doğu Turnuvasına katılan Milli Antrenörümüz Murat Gençtürk'e, Tuna Spor Kulübü ve Altınova Tersaneler Spor Kulübü Milli Takım Sporcularına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim